søndag 7. august 2016

Regn og atter regn

 Været i August har ikke vært noe å skryte av så langt, og verre skal det bli i følge værmeldingene. Sterk kuling og store nedbørsmengder er det vi har i vente fremover. Så nå blir det stort sett inneaktiviteter noen dager. De har jeg tenkt å bruke til høsting av oregano og andre urter, som jeg skal tørke i komfyren. I dag har jeg laget en enkel salat som tilbehør til middagen av tomater fra drivhuset og salat fra plastkassene i kjøkkenhagen. Alltid best med egenprodusert mat på bordet. Og mye lettere å posjonere til to, og ikke måtte kjøpe mer enn man spiser.
                               Jeg fikk ikke tak i Issalatfrø i vår, som våren før...
                               Så det ble hagesalat, som vokste veldig sent...
                               Tomatene i drivhuset var veldig gode...
                               Dette er ikke en tomat, men en diger nype fra rynkerosen...
                               Perleevighetsblomsten lukker seg i regnet...
                               Angrer på at jeg ikke delte de i vår...
                               For nå har de tatt over hele bedet...
                               Spanske margeritter holder ut i uværet...
                               Selv om de sikkert hadde foretrukket sol...
                               Og, ikke minst litt mere lys...
                               For skydekket stenger mye av lyset ute...
                               Men det kommer et lite glimt i ny og ne...
                               Bilder fra denne tiden i fjor viser samme værtype...
                               Grått og vått da også. Men da fikk vi en fin høst.
                               Den kunne jeg tenkt med en reprise på!
                                Ha en fin kveld, og en fin ny uke uansett vær!

14 kommentarer:

 1. Huff, det er så kjedelig når det bare er regnvær! Jeg føler med deg. Det blir liksom høst med en gang da selv om det bare er i begynnelsen avaugust. Flotte margeritter du har, og tomater!

  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå har det vært mye dårlig vær, og det blir verre! Det er skikkelig høstvær! Det er til å bli værsyk av rett og slett. Håper vi får en fin høst :) Ha en fin ny uke Marit!

   Slett
 2. Den salaten så god ut. Her er tomatene fortsatt grønne, og basilikumen gikk dukken i ferien. Dvs bladene var så stygge at jeg har skåret den ned, håper at den kommer igjen. I år har jeg hatt fin salatproduksjon på balkongen, vekke fra sneglene. Plukksalat. Veldig kjekt med egenprodusert mat. Ha en fin dag i regnet. Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, salaten blir best når den kommer rett fra hagen :) Og, så er det så greit å ikke måtte kjøpe hele salathoder i butikken etter at vi ble to, for det klarer vi ikke å spise opp, og da slipper jeg å kaste mat. Så det er mange fordeler ved å dyrke sev, og ikke minst veldig kjekt! Ha en fin dag i regnværet Ingeborg :)

   Slett
 3. Her regner det også nå, men det trengtes siden det var så tørt. Har også sånne spanske margeritter, og syns de er så flotte!

  SvarSlett
  Svar
  1. Her blir det i meste laget, men jeg har ikke mistet troen på sommeren ennå :) Spanske Margeritter er fine, de blomstrer lenge og sneglene holder seg unna de :) Ha en fin ny uke!

   Slett
 4. Koselig med egenprodusert mat. Tomatene så veldig gode ut. :) Fine perleevighetsblomster, margaritter og skaugumbegonia. Her regner det også mye, og det har blitt en del kjøligere. Venter på varmen og sola. Ha en fin uke du også! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig kjekt å dyrke egen mat! Skulle ønske været hadde vært bedre nå i august da! I natt har vi hatt storm og regn,og noen av plantene har gått i bakken. Men sånn er det her ute i havgapet :) Håper vi får en fin høst :) Ha en fin dag!

   Slett
 5. Det fæle veret nådde oss i natt, storm og ufattelege mengder regn i heile dag.
  Håpe ikkje det blir altfor store øydeleggingar i hagane våre både der sør hos deg og her.
  No er det skikkeleg innever, strikking og lesing :)

  Ha ein fin kveld.

  SvarSlett
 6. Ja, det har vært ett forferdelig vær, og det blåser fremdeles. Hagen er rusket skikkelig til, og noen planter har flatet ut. Jeg får det nok til, men det er litt irriterende å få en storm midt i den fine Augustblomstringen. Men sånn er det å bo på kysten :) Kos deg innendørs, og ha en fin kveld!

  SvarSlett
 7. Så herlig å kunne spise fra egen hage. Vi har tomatplanter og chili men de er ikke helt moden enda. Blir vel etter hvert håper jeg, om ikke regnet fortsetter i det uendelige da :) Ha en fin kveld. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er kjekt å dyrke selv. Vi har fått noen få røde tomater, chili, og store grønne paprika, men det er nok regnværet som gjør at de modnes så sakte ja. Får håpe det blir bedre fremover! Vi har hatt sol i Sunnhordland i dag :) Ha en fin kveld!

   Slett
 8. Ja, august har vært våt og kald her også. Kunne tenkt meg en lang og fin høst nå.
  Flott med mat fra hagen! Jeg har fått høstet noe jeg også, men i år har jeg ingen tomater. Og det var da litt av en nype!
  Perleevighetsblomsten var fin. Og sikkert enda finere i sol.
  Takk for titten. Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har regnet mye i sommer, men august har vært verst! I går kom solen tilbake, og vi har hatt sol i hele dag også! Men det er varslet skikkelig regnvær i morgen. Drivhuset stod i stormen og er fullt av tomater, paprika og chili :) Verre er det med siste slåtten, har fått hesjet litt i dag, men veldig vått fremdeles! Håper på en flott høst, og litt sommer neste uke :) Ha en fin dag!

   Slett