tirsdag 8. november 2016

Frostnetter

 Nå har vi frostnetter og lavere dagtemperatur her på gården også. Så nå må fugler og dyr få vinterfor, og litt ekstra stell. Fuglene vrimler rundt foringstasjonen, som sauene i krybbene. Det er mange som tror at Villsauer kan klare seg hele året uten tilleggsfor, men det er ikke helt sant. De klarer seg fint ute om vinteren, men mat og vann må de ha som alle andre levende vesen. I dag fyller vi på med høy i låven, som nå begynte å bli tom. Strevsomt arbeid som tar noen timer, men været er fint! Solen skinner og vi har to små plussgrader. Nå har vi en lang god pause, og Baccalao på bordet. Etterpå skal vi ut igjen og fullføre jobben, før det altfor blir mørkt og kaldt.

                               Rimfrost på de minst solrike jordene...
                               Rim på dødt løv. Det er vinter på gården...
                               Værene venter på nytt for...
                               Sauene har fått allerede, og er veldig fornøyde...
                               Mye som skal i hus til vinteren...
                               Trillebøren er god å ha i dag...
                               Låven fylles sakte opp, men det er mye igjen der ute...
                               Herlig arbeidsvær fikk vi i alle fall...
                               Sol, blå himmel og helt vindstille...
                               Kortreist middag. Baccalao med egenprodusert saus...
                               Ha herlige høstdager fremover, og en fin ny uke!

16 kommentarer:

 1. Mine foreldre er begge vokst opp på gård. Så da jeg var barn var vi mye på besøk hos besteforeldrene. Du har mye å stå i med. Koselig å se bilder fra gården deres. Ønsker deg en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mye å gjøre, og særlig høst og vår. Men det er trivelig å stelle med dyrene, og så kommer en seg ut i frisk luft uansett vær:) Ha en fin dag du også!

   Slett
 2. Ja, det må være ganske hektisk om våren og høsten. Ting skal skje så fort, før det for seint. Flotte bilder av villsauene. Rimfrost er veldig fint.
  En fin uke til deg også! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir mye på en gang, både på gården og i hagen:) Nå har jeg i tillegg to julemesser denne måneden som jeg har sagt ja til. Så i kveld sitter jeg ved symaskinen og syr forkle:) Men jeg er heldig da, som slipper fritidsproblemer :) Ha en fin uke Anne!

   Slett
 3. Vakre bilder av rimfrost! Dyra må ha mat i kulda, ja, og fuglene spiser utrolige mengder her.

  Ha en fin kveld, Inger Johanne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja rimfrost er vakkert! Både fugler og sauer trenger mat nå, for det er ikke mye å hente i naturen lengre. Dessuten fryser vannet i vannstampene, og det må holdes åpent i kulden. Så det blir endel ishakking fremover:) Men det må gjøres! Ha en fin kveld Marit!

   Slett
 4. Deilig Bacalao. Fint å varme seg på etter arbeid ute i
  skarp luft.
  Håpe det blir fine dagar framleis. Snø og meir is kjem tidsnok.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, herlig med Baccalao i kulden. Var veldig spent på om sausen jeg laget av egne tomater, paprika, løk, hvitløk og chili ville bli helt innertier. Men det ble den! Morsomt å lage noe ut av alt en dyrker selv! Nå er det sol og vindstille her, og vi får håpe det varer litt til ja! Ha en fortsatt fin uke!

   Slett
 5. Så fine de værene er! De er i alle fall godt rusta for frost :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, de fryser ikke, og ikke blir de våte om det regner heller for de har så mye lanolin innerst mot skinnet at det blir som en regnfrakk :)

   Slett
 6. Nydelig. Og jeg kom på at jeg må kjøpe fuglemat. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk!Tiden er inn for solsikkefrø og meiseboller:) Det er mange besøkende på fuglehuset nå om dagen, så det er tydeligvis behov for mere mat enn de klarer å finne på egenhånd :) Ha en fin dag!

   Slett
 7. Mat og stell må alle dyr ha :) Vi har noen flotte øyer ute på trøndelagskysten, bl. annet Sauøya, der de har villsauer. Vi har ikke fått vært der enda, men skal ta turen til disse øyene en sommer. Ferga går stort sett bare når det kommer en bil innom kaia,)
  Ellers er det enkelte saueeiere, som er dårlig til å ta inn sauene for vinteren. Vi merker det rundt hytta. Ikke greit, syns jeg.
  Bacalao er knallmat! Vi spiser det ofte, med egendyrket chili:)
  Vakre frostbilder. Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de må ha tilgang på mat og vann, og på vinteren så må vi hjelpe de med det.De trenger ikke å stenges inn i et fjøs om vinteren, men kan gå under tak hvis de vil. Ja, Bacalao er herlig! Jeg var litt spent på om den ble like god med den sausen jeg kokte flere liter av og hadde i fryseren! I den hadde jeg kun ingredienser fra hagen og drivhuset. Egenprodusert Løk, hvitløk, Paprika, tomater og Chili, og den ble veldig god! Jeg har laget to litt forskjellige sauser til ulikt bruk, og har brukt hele avlingen uten å kaste noe. Så jeg er fornøyd, og har god samvittighet :)) Ha en fin kveld Kathrine!

   Slett
 8. Heisann.... koselig! Sjølom det er tungt arbeide, gir det jo mye glede med dyr!
  Ha fin ukeslutt ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!Ja , det har du helt rett i :) Fint å jobbe ute også! Ha en riktig god ukeslutt!

   Slett