fredag 20. januar 2017

Primula

 Primula kommer av ordet Primus som betyr først, og er også den vårblomsten vi kjøper inn etter at julen er over, for å få litt vårfornemmelser på forskudd. Primula liker å ha det lyst. men ikke direkte sollys. Hvis den får stå litt kjølig holder den seg litt lengre. Den skal holdes fuktig, men liker ikke å stå med føttene i vann. Primula trenger ikke gjødsel, men kan gjødsles litt når den skal plantes ut.
                               Primula liker sur jord, når den plantes ut...
                               Og, den trives i nærheten av Rododhendron...
                               Den kommer i så mange flotte farger...
                               Det er bare å velge og vrake, eller ta en av hver...
                               Ha en fargerik fredag!

18 kommentarer:

 1. Så fine farger! Jeg synes også de er finest når de står flere sammen i forskjellige farger. Merkelig nok blir de ofte gule etter et par år når de kommer ut...

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, mange fine farger, og som du sier finest i flokk.Ha en riktig god helg!

   Slett
 2. Heisann.... alltid koselig med primula. Har aldri tenkt på at den trives med Rhododendron. Jeg planter alltid ut mot våren, men kan aldri huske at de kommer igjen.... Har et par i bedet ved inngangen, skal bli spennende å se om de kommer. Kuleprimulaen kommer tilbake for meg. Den overvintrer uten stell i kaldt drivhus. Får nok ta meg en tur og kjøpe innen noen til frokostbordet! Ha go´hælj!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er fint med Primula innendørs nå i januar, og ute om våren. Kuleprimula har jeg aldri prøvd, vi får se hva våren bringer:) God helg:))

   Slett
 3. De er så fine! Jeg har plantet de ut her også, men de blir borte etterhvert. De trives nok ikke så godt med kulden her.
  Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er fine, og kommer tidlig om våren. Her er det ikke så kaldt om vinteren vet du, så kulden er ingen hindring. God helg Marit!

   Slett
 4. Hei. Har ikke så god erfaring med primula. De jeg har plantet ut har forsvunnet, men fine er de. Ønsker deg en god helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, jeg syns nesten de er verre å få til inne, og i alle fall over tid.De tåler ikke for mye vann, og ikke for lite, så det er om og gjort å finne den gyldne middelvei:) God helg!

   Slett
 5. Hei!
  Primula er kjempefine. Har ganske mange. Kuleprimula bør du virkelig prøve.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, de er fine både inne og ute. Ja. Kuleprimula er veldig fine, så de kan jeg godt tenke meg å prøve. Ha det godt Anne!

   Slett
 6. Primula er en virkelig flott plante og en av favorittene mine i hagen. Innendørs har jeg en tendens til å glemme dem av mens jeg sitter å planlegger hva jeg skal gjøre i hagen til sommeren :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Primula er en fin vårblomst, som blomstrer tidlig. Innendørs er de litt krevende når det gjelder vanning, for de skal holdes jevnt fuktige. Så de trenger mye oppmerksomhet, og liker ikke å bli glemt:)

   Slett
 7. Primulaer er kjempefine! Fargeklatter i januar!

  Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, i januar kommer Primulaen i hus så snart julen er ryddet ut:) Da blir det vår i stuen. Ha en fin ny uke!

   Slett
 8. Skikkelig vårfølelse med primula. Ute er de små bladene begynt å komme så vidt også. Ha en fin uke, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og så er det så kjekt å pynte med vårblomster i januar! Det blir alltid så tomt i huset når julen er over, og da er det så fint slippe våren inn :) Ha en fin ny uke Ingeborg

   Slett
 9. Jeg blir i godt humør av de fargeglade plantene :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det hjelper på humøret å få disse fargesprakende vårblomstene inn i huset:)

   Slett