tirsdag 13. oktober 2015

Kortreist mat fra sjøen og hagen

 Frosten har ennå ikke satt inn her i vest. og værmeldingene lover at det vil holde seg sånn i flere dager fremover. Så jeg tenker ikke å gi meg helt i drivhuset ennå. Det modnes veldig ujevnt der, men det popper opp en og annen rød tomat fremdeles, og det er god temperatur der inne om dagen.
                               Noen blomstrer....
                               Mange er grønne. Noen er store, og noen er bittesmå....
                               Men det er endel som faktisk er røde....
                               I urtekroken står salvien, etter høsting...
                               Den er veldig god i kryddersmør, til fisk....
                               Nå har mannen min vært ute å fisket igjen...
                               Så da ble det lyr til middag....
                               Vendt i mel, og stekt i pannen....
                               Serveres med stekt løk fra hagen. Enkel, god. hverdagsmat.
                               Kortreist mat er best....Både til hverdags og fest.
                               Ha fine høstdager fremover :)

6 kommentarer:

  1. Heisann! Ikke no´bedre mat enn sjølfiska. Neste sommer er vi på sjøen igjen. Herren i Huset hadde sin første spede arbeidsdag i dag etter å ha vært hjemme siden i slutten av februar. Nå ser vi fram til en mer og mer normalisert hverdag...
    Drivhuset har levd sitt eget liv siden skolestart, tomatene har ikke gitt i den grad at det har blitt noe særlig utover å småspise der nede, mange av plantene har muggen tatt over. Hadde planlagt rensing til helga, men da har yngstesønnen kommandert meg til å rydde siste rest fra barndomshjemmet mitt. Har heldigvis ei senoirferieuke fra i fjor til gode. Den skal tas siste uke i november. Kanskje jeg får gjort rent til jul da!
    Sådde noen artige planter med "limegrønne" blomster for en del år tilbake. De vil jeg ha igjen, skal finne ut hva de heter.... Ha fine høstdager framover ;:OD)

    SvarSlett
  2. Hei! Rett fra havet er best ja :) Blir kjekt for dere å komme tilbake til normalen etterhvert, og så godt at du har en ferieuke til gode. Herlig å ha litt ekstra fri en gang i blant :) Det kan bli hektisk til tider, selv om en liker jobben sin. Drivhuset mitt er jo helt nytt, så det er vel ikke noen stor jobb å gjøre der i år, men litt må jeg ta tak i. Det blir stadig utsatt, for det er så fint vær, og ingen frost : Ha en fin høstuke :)

    SvarSlett
  3. Kortreist mat er best, ja! Flott med fisk og løk til middag. Det så godt ut :)

    SvarSlett
  4. Ja, fisk smaker best når den kommer rett fra sjøen, og det var ikke verst med løk fra egen hage heller :)

    SvarSlett
  5. Lyr er vedlig godt! Jeg pleier å ovnsbake den. Fersk fisk er toppen. Nam nam:-)

    SvarSlett
  6. Ja, lyr er godt, og kan tilberedes på mange måter. Den er god som Klippfisk, lutefisk og veldig god til å lage fiskekaker av også :)

    SvarSlett