onsdag 25. november 2015

Den store hagen


 Nå når hagesesongen er definitivt over i den lille hagen min, er det tid for å jobbe i den store hagen (gården). Nå er det trefelling som står på agendaen. Rydding av land og for til sauene.
                               Tre etter tre går i bakken...
                               Må slippe solen til, så gresset får gro...
                               Unngå telefonledningen, for all del...
                               Kviste de, og dra med meg kvistene hjem...
                               Eller bort til bilen i det minste...
                               Det er ikke SÅ tungt, men effektiv slankekur er det...
                              For dette er noe jeg gjør hver dag, i sesong...
                               Furugrenene gir jeg til sauene som tilleggsfor...
                               Ved siden av høy og kraftfor, her er jeg i gang med foring..
                               Sauene er veldig glade i furunåler og bark...
                               Jada, dere skal få mer godis :)
                               Jeg finner mye mat til de i naturen.Nå mest furu, gran og einer.
                               Men, nå skal jeg slappe av med litt filting, Ha en fin kveld :)

16 kommentarer:

 1. Hogst er alltid en litt koselig jobb syns jeg, så lenge jeg slipper å holde på med motorsagen. Hvordan går det med drivhuset forresten, lot det seg redde?
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er trivelig å jobbe litt i skogen. Drivhuset er demontert, men det er ikke ødelagt i den forstand, så vi kommer til å sette det opp igjen. Men det må forsterkes for å tåle været her, og det skal vi nok klare :)

   Slett
 2. Min første tanke var at de sauene sikkert smaker god ;-D Godt du har noe å gjøre ute så du ikke får hageabstinenser?! Fin uke!

  SvarSlett
 3. Ja, kanskje det =D Nei, hageabstinenser har jeg ikke rukket å fått, selv om dette blir litt annerledes :) Ha en fin uke du også :)

  SvarSlett
 4. Jeg kjenner meg igjen........store kvistlass som fraktes bort :)
  Men hos meg blir det bare lagt inn i skogen for å gå tilbake til naturen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det går tilbake til naturen etterhvert. Men jeg gir de til sauene, for de liker furugrener, og jeg sparer nesten halve høyet. Men det som blir igjen blir brent om våren, eller lagt i en myr.

   Slett
 5. Kjekt at du kan bruke mye av det som mat til sauene dine! De er åpenbart glad for det ☺

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det syns jeg også, villskogen skal fjernes allikevel for å få kulturlandskapet tilbake. Så det er en vinn vinn situasjon å bruke det til tileggsfor. Sauene setter veldig stor pris på det også :)

   Slett
 6. Trefelling og rydding av kvist er skikkelig arbeid for tøffe jenter! Jeg var ikke klar over at furukvister er populært hos sauene.

  SvarSlett
 7. Takk! Jeg vet ikke om tamsauer liker furunåler og bark, men villsauene liker det veldig godt. De står og strekker hals, når jeg kommer med kvisthaugen :)

  SvarSlett
 8. Så lærte jeg noe nytt idag og. Ante ikke at sauer spiste bar og bark.
  Trefelling og kvisting, skikkelig arbeid .(min jobb er nok å bare å dra greiner og kvist til tilhengeren)
  Ha en fin helg.:-)

  SvarSlett
 9. Joda, Villsauer gjør i alle fall det, de spiser til og med einer. Det er god trening i det å dra grener også, særlig i ulendt terreng og dårlig vær =D Ha en riktig fin fredag!

  SvarSlett
 10. Villsauer spiser vel det meste,også tang i fjæra. De er nesten som geiter :) De holder vel orden i kulturlandskapet også, vil jeg tro. Fine dyr!
  Vi driver bare med hogst/vedarbeid på hytta. En koselig jobb:) Jeg skulle også ha filtet litt nå før jul, men vet ikke om jeg rekker det.
  Så synd med drivhuset ditt. Jeg har ønsket meg drivhus i åresvis, men vi har så kraftige vindkast i hagen, så jeg vet at det kommer ikke til å gå:( Må i tilfelle bygge et selv.
  Håper du får orden på ditt igjen.
  Hagesesongen er over her også nå. Litt deilig å kunne gjøre andre ting. Plutselig er det vår igjen. Ha en fin fin helg.-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det stemmer det du sier om villsauen.Drivhuset skal vi nok få opp igjen, men, det var ikke gøy når det ble tatt av stormen. Mye ekstrajobb!! Ha en fin helg du også :)

   Slett
 11. Heisann, regner med at kjøttet får viltsmak av det.... eller kanskje dere har sauer kun for ullas skyld? Må være trist å sende dyra til slakt til tross for at det kanskje er den mest naturlige sak i verden????
  Har hatt ferieuke til gode som jeg tok nå - og så uheldigvis ble en halsforkjølelse kasta over meg, jeg som har vært den eneste på jobben i høst som har sluppet unna. Den kom for fullt. Har fått sykemelding - dermed får jeg noen av dagene erstatta.
  Maling av stua ga mersmak. Kjøkkenet får også noen strøk nå. Jeg er håndlanger og legger til rette, så tar Herren i Huset over. Vanligvis er det jeg som maler.
  Det blir fint med ferske farvestrøk! Ha go´hælj du også ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det får det faktisk! Jeg sender kun værene, sauene selger jeg som avlsdyr, eller beholder de selv. Så trasig å få halsforkjølelse nå da! Bra at mannen din tar grovarbeidet på oppussingen da.Blir sikkert fint! God bedring, og god helg!

   Slett