lørdag 12. mars 2016

Alle gode ting er tre

 Min gamle gode Clivia har omsider begynt å blomstre. Det kjennes som en evighet fra man oppdager knoppene, og frem til den blomstrer. Men så utrolig morsomt. Jeg fikk den av min tante for ni år siden, og den blomstret for første gang for tre år siden. Da hadde jeg mer eller mindre gitt den opp. og plassert den på ett kjølig loftsrom. Der begynte den og vokse seg stor og flott. og til slutt blomstre.
                               Nå har knoppene endelig begynt og åpne seg...
                               Atten knopper skal bli til blomster...
                               Det er tre år siden sist jeg opplevde dette...
                               Så det er ett lite hverdagsunder :)
                               Ute har det vært mildt og fint...
                               Påskeliljene har jeg satt ut i solen...
                               De har det fint i den gamle trappen...
                               De lyser opp i en grå natur, som ikke har våknet ennå...
                               Den andre gode tingen var snøklokkene...
                               Tenk at de kom tilbake...
                               Så fint det blir med ett teppe av disse om våren...
                               Den tredje gode tingen  er at agapanthusen spirer!
                               Alle gode ting er tre, men med det fjerde skal det skje...
                               Azaleaen har fått nye knopper :) God helg!

16 kommentarer:

 1. Så fin cliviaen var, denne har jeg aldri prøvd. Hva var det Alf Prøysen het igjen i barnetimen sammen med Anne Cath Vestly, det var et eller annet clive-aktig tror jeg. jeg begynte i hvert fall å tenke på han.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er kjempefin :) Jeg tenkte også på Prøysen når jeg fikk cliviaen, for å huske navnet! Romeo Clive :) Jeg håper jeg klarer å få den til å blomstre hver vår! Det må da gå an å få det til, hvis jeg gir den alt den vil ha?!? Ha en fortsatt fin helg :)

   Slett
 2. Gratulerer med clivia i blomst! Ja, de trenger å stå kjølig for å komme i blomst. Min står i stua og her er det for varmt til å blomstre. Må nok finne et nytt sted til den, ja. Jeg synes de er så vakre! Ble virkelig imponert nå :)
  Håper du får den i blomst til neste år også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Marit! Jeg har hatt den på ett kjølig loftsrom, og vannet den bare i ny og ne. Ja, jeg hadde vel mer eller mindre gitt den opp, og plutselig stod den med knopper. Jeg må lese meg opp, og lære meg alle cliviatriksene tenker jeg ;)

   Slett
 3. Oij, du har grøne fingre !
  Tenk å få blomster på den sjeldne planta !!!
  Og det skjer ting ute også.snart blomster på
  Azalaen,. Men det er bra temperaturer så det går an.
  Sjølvsagt blir det fleire snørider, me det er lov å håpe på vår no.

  God søndag !

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er veldig glad for at den blomstrer igjen, og er villig til å strekke meg langt for at den skal blomstre igjen! Nå fikk jeg nettopp med meg været på TV2, og det ser lovende ut, så nå er det lov å håpe ja :) God søndag!

   Slett
 4. Hei!
  Kjempefin Clivia. Agaphantusen vokser her også, men den står i en mørk kjeller så den blir ganske pjusk før den kan tas ut.
  Ja, nå tror jeg våren er på gang.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, det var morsomt at den ville blomstre i år! Agapanthusen min tror jeg ikke kommer med blomster i år, jeg fikk den som "avlegger" i fjor sommer. Jeg mener å ha hørt/lest at det kan ta to-tre år før den blomstrer. Så jeg må nok smøre meg med tålmodighet. Våren er helt klart på gang :) Ha det godt du også!

   Slett
 5. Heisann... håper du har hatt en fin ukeslutt. Spot og jeg har vært på kurs. Min Clivia er også veldig gammel. Moren min fikk den i sin tid av nonnene som bodde i nabohuset. Jeg har redusert den mange ganger. Siste gang i vinter. Nå har jeg bare to enheter. Må nok vente litt til på blomstringen. Da jeg var i Sør-Afrika så jeg dem gro vilt, både oransje og hvite. Vakkert syn! Ha flotte dager framover ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, den har vært stille og rolig, uten store begivenheter :) Jeg må nok redusere Cliviaen min jeg også før eller senere, den begynner å bli ganske svær! Sikkert ett flott syn når de gror vilt! Ha en fin ny våruke!

   Slett
 6. Cliviaen din er bare vakker !
  Hadde en i mange år, men den tok kvelden sist høst, så nå har jeg akkurat fått meg en ny:-)
  Ha en fin våruke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg har hatt den i ni år, men etter som jeg forstår kan de bli veldig gamle :) Om den skulle visne vekk en vakker dag så kommer jeg til å gjøre som deg. Jeg kjøper en ny :) Ha en fin våruke dere også!

   Slett
 7. Du så flott den var i blomst!! Lurt med et kjølig rom ja. Tar du stiklinger av den? Eller kan den deles så du får flere? I tilfelle den dør, tenker jeg på.
  Vakkert med snøklokkene dine. Og knopper på Azaleaen også:)
  Ha en fin vårdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er hele atten blomster på en stilk, og nå kommer de en etter en! Det går an å dele den, men jeg har ikke gjort det ennå for den har god plass. Får se etter blomstring, for da skal jeg skifte jord på den. Morsomt med snøklokker og azalea også :) Ha en fin vårdag! Jeg syns jeg hørte gjøken i morges, er det mulig?

   Slett
 8. Den var bare så flott å så masse knopper ja den er det vært å vente på, fine vårblomster og bilder også Inger Johanne.
  Ja nå satser vi på at våren kommer så vi kan være ute i hagen igjen.

  God ny uke til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, den er nydelig når den blomstrer, men vanskelig å få til å blomstre hver vår! Derfor blir gleden ekstra stor når det endelig skjer. Ja, nå tror jeg at våren kommer til de som har snø fremdeles, heldigvis! Utetemperaturen stiger fort nå :)

   Slett