tirsdag 15. mars 2016

Vårblomstring og fuglekvitter

 Nå kan jeg sette ut vårblomster som stemor og fiol, nå er det ingen nattefrost i sikte i følge værmeldingen. Vi har hatt etpar dager med tåke her i vest, men det har klarnet opp på ettermiddagen både i dag og i går .Så vi har hatt litt sol også:) Det har blitt litt hagearbeid til og med! Begynner litt forsiktig med raking og litt overflatearbeid :) Best å være på vakt så man ikke risikerer å nappe opp noe man egentlig  ønsker å ha i bedene, det er fort gjort  å ta feil så tidlig på våren :)
                               Krukker er tingen nå i mars...
                               Skulle været ta en uventet vending kan de taes inn...
                               Det er ikke nødvendig å ha så mange...
                               Alt hjelper på vårstemningen...
                               Jeg syns det er fint med gult, blått og violett...
                               mens jeg venter på krokusen...
                               Men  for all del, alle farger er flotte nå :)
                               Morgentåken er tung og grå, men det er mildt...
                               Fuglene kvitrer, når "drengen" og jeg forer sauer :)
                               Snøklokkene ringler...
                               Og lyser opp hele bakken...
                               Det er de som sørger for vårstemningen her...
                               De aller første  vårblomstene...
                                         Fint å begynne og rydde litt ute...
                                         Løkbedet våkner til live...
                               Hvitløk som har overvintret...
                               10-12 cm høy gressløk...
                                         Påskelilje og lyng ved trappen...
                               Påskeliljer kommer opp av løvet...Det er vår!!
                                         Ha en flott våruke :)

16 kommentarer:

 1. Ja, det er koselig med stemor nå på våren. Jeg liker de små så godt, og planlegger å kjøpe noen snart. Skal bare ikke ha for mye å passe på og ta inn så tidelig på året ;)
  Imponerende mengder med snøklokker!

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en fin måte å "fremskynde" våren på :) Jeg liker også de små veldig godt, og jeg er helt enig med deg at det er best å ikke ha for mange å flytte på nå :) Ha en fin kveld Marit!

   Slett
 2. Åh så heldig du er som har vår og blomstring. Her må vi nøye oss med isroser enn så lenge. Heldigvis har det tinet en del de siste dagene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er så heldig at jeg får nesten dårlig samvittighet :) Håper dere også får vår snart også, denne vinteren har vært lang mange steder i landet! Håper denne milde perioden får fart på snøsmeltingen, og at denne vinteren snart er over. Ha en fin uke!

   Slett
 3. Hei, mitt første besøk på bloggen din, hyggelig å besøke en norsk blogg :-) Her i London ligger vi litt foran dere, men det har vært en veldig lang og uvanlig kald periode i det siste så her virker det som hagen min holder pusten og venter på litt varmere vær før det hele slipper løs.
  Nydelige stemorsblomster og fioler i flotte farger, og nydelig å se alle snøklokkene – her hos meg er de alle ferdig avblomstret. Ha en fin uke i hagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, så hyggelig at du fant bloggen min, og sendte meg en en koselig kommentar:-) Ja, vi ligger nok noen uker etter dere, men det har vært en kald vinter her i Norge også. Selv bor jeg på en øy på Vestlandet, og en av de varmeste stedene i landet. Så her har jeg ikke hatt under 7 minus i hele vinter. Men det er mange her som fremdeles har snø!! Ha en fin uke du også!

   Slett
 4. Det ser så koselig ut hos deg. Her har det vært frost i natt, men jeg tror det gikk bra med stemorsblomstene her. Og agapantusen som stod ute på trappa. Ha en fortsatt fin dag, håper ikke det blir tåke i dag. Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det lå en syltynn hinne av is på drikkevannet til sauene i morges her også,men det kan ikke ha vært mye under null. Stemorsblomstene tåler litt nattefrost har jeg sett, og nå er det vel snart slutt på den håper jeg. Fint og mildt i dag, og solen skinner :) Fin dag for litt hagearbeid! Ha en flott vårdag!

   Slett
 5. Herlige snøklokker du har. Så vakkert med de første vårblomster og det første grønne. Selv om vi bare hadde snø blomstrer med oss krokuser. Men jeg hadde kjøpt ikke planter for blomsterpotte, på grunn av frost og snø. Gled dere til å kjøpe meg... så vakker i gartneri. Vi har litt her og det er så mange vakre planter, jeg tror jeg kjøper også fioler. Solen i dag, sender deg en hyggelig
  solskinnhilsen. Ha en fin dag fortsatt Viola.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg venter på krokus og perleblomster fremdeles, men tror ikke det er lenge til de blomstrer :) Her er det også sol og blå himmel! Takk for hyggelig solskinnshilsen Viola :) Ha en fortsatt fin dag!

   Slett
 6. Heisann! Hyggelig vårarbeid når blomstene lyser opp i nærheten. Her er det ennå ikke tid for denslags. Ligger noen snørester her og der. Men etter påske skal det bli fart på stellet. Ha en ritkig fin ukeslutt, kos deg i det fine været ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, det er fint å jobbe i hagen her nå, sol hele dagen og mildt vær. Men en må ha i tankene at været kan snu, mars er lunefull:) Men litt forsiktig hagearbeid skader ikke, og er veldig hyggelig! Ha en fortsatt fin uke!

   Slett
 7. Stemor og snøklokker = VÅR !
  Nå ser jeg at jeg ligger etter med stemor. Det pleier jeg alltid å kjøpe.
  Jeg befinner meg litt i utkanten, og må inn til byen snart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fint med vårblomster i mars! Snart blomstrer krokus og perleblomster også:) Jeg skal sette flere løker til høsten, for det er så verdt det! Ha en fin vårdag!

   Slett
 8. Godt å kunne pynte opp i krukker nå :-)
  Gleder meg til snøklokkene her formerer seg mer, flott hos deg !
  Ha en fin vårdag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Det hjelper godt med litt vårblomster i krukker, og de tåler litt kulde. I dag har det vært flott vær, og veldig herlig å jobbe litt i hagen. Jeg har funnet spirer av mange slag i dag, og krokusen har knopper! Så nå er det vår :) Ha fine vårdager!

   Slett