søndag 17. april 2016

Lamming og luking

 Denne helgen har jeg luket bedene i det flotte været, Ugresset har vokst mer enn noe annet de siste dagene. Verst er løvetann og skvallerkål , de er over alt. Men det er nå trivelig å luke også da, samtidig som en holder ett øye med sauer som kan lamme når som helst denne tiden.
                               Solen har stått høyt på himmelen hele helgen...
                               Gress og ugress vokser fort...
                               Løvetann over alt...Humlene er fornøyd da...
                               Den nye påskeliljen blomstrer nå...
                               Muscari blue magic..perleblomster...
                               En sau har nettopp født ett lam oppe i haugen :)
                               Noen timer etter får jeg lov til å gi henne litt for, såvidt...
                               Hun er veldig redd for lammet sitt, så ikke trå for nær :)
                               Lammet hopper og spretter allerede :))
                               Er det min tur snart, undrer denne...
                               Eller er det noen av disse som blir nestemann kanskje.
                               Veggene til drivhuset har kommet opp..
                               Sakte men sikkert blir det nye drivhuset til, null stress...
                               Det største bedet har jeg grovluket...
                               Flott hagevær!! Både påskeliljene og jeg er fornøyde :)
                               Ha en fortsatt god helg, og en fin ny uke!

31 kommentarer:

 1. Takk for hyggelig kommentar på bloggen min :-) Så langt det har komt med deg då, her er det lenge til påskeliljene og løvetanna blomstrar.
  Så kjekt det må vere å ha sauer, når eg var lita og foreldrs mine dreiv gard husker eg at det kjekkaste eg visste var å ta ein tur i fjøset når det tid for lamming :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, våren kommer tidlig her vest på øyene:) Ja, det er kjekt med sauer, og spennende i lammingen :) Det er jo en del av våren for oss. Ha en fin våruke!

   Slett
 2. Så spennende med nytt drivhus da! Flotte vårblomster, og perleblomster er så vakre.
  God ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, la oss håpe det går bedre denne gangen :) Vårblomstene er ekstra fine, syns jeg! Våren er herlig :) God ny uke!

   Slett
 3. Hei!
  Det er ikke lite du holder på med nå. Lamminga må være undere. Drivhuset skal det bli veldig spennende å følge med på. Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Nei, dette er en hektisk og spennende tid på året :) Det er mye som skjer på en gang, men det går som regel bra:) Drivhuset gleder jeg meg over å få tilbake, og håper det tåler litt storm og harde vindkast :) Lammingen er også spennende, og jeg håper alt går fint! Ha en fin ny våruke!

   Slett
 4. Sauen ordna opp selv ser jeg.
  Det var ei ku som fødte ute på jordet her da jeg var liten. Men vanligvis hadde de kontroll på når kyrne kalvet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, disse villsauene føder ute i naturen, og trenger ikke hjelp. Normalt gjemmer de seg bort, og kommer hjem med lammet etter to til tre dager. Men mine er så tamme at de føder i nærheten av oss og flokken, så jeg får følge med og se at alt går bra og gi de mat og vann. Spennende tider :)

   Slett
 5. Å så hyggelig å ha slike dyr så nært innpå! Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 6. Å så hyggelig å ha slike dyr så nært innpå! Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er trivelig med sauer på gården, og så er de flinke til å "klippe gress". De føder ute, og trenger sjelden hjelp. Men jeg følger med, så jeg kan løpe å hjelpe til hvis det skulle skje noe. Eller om en ung sau skulle nekte å gi lammet melk, for det er fatalt. Men det finnes råd for det også, med mennesker i nærheten :) Ha en fin kveld!

   Slett
 7. Spennande når lamminga held på, håpe det
  går greit og at dei greier brasene sjølve.
  Fine bilder.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er spennende når det står på! Håper det går fint denne våren også. Det går fint med de så langt i allefall. Det har vært litt ustadig vær i dag, men vi har hatt litt sol også. Lammene hopper og spretter, og ser ut til å ha det veldig bra :) Ha en fin kveld!

   Slett
 8. Så flott å holde på med både lamming og haging. Fine kombinasjoner. Spennende med nytt drivhus. Spent på å følge utviklingen. Det våres så godt for tiden. Mye luking her også. Det vokser langt hurtigere enn blomstene.
  Ha en god uke.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er greit å være ute å luke i lammingstiden. Ugresset vokser veldig fort nå, så det er best å holde det litt i sjakk :) Drivhuset kommer opp litt om litt, og det skal bli så godt å få det tilbake etter at stormen tok det i fjor! Ja, det våres godt nå, jeg får litt sommerfeeling av og til :) Ha en fin ny uke!

   Slett
 9. Så søte de lammene er!
  Løvetann allerede :-) Syns de er flotte :-)

  SvarSlett
 10. Ja, de er kjempesøte! Bare en dag gamle, og løper rundt på bakken :) Det er masse løvetannblomster her nå, til humlenes store glede :) Det er fint at naturen våkner til liv, etter vinteren! Fint og grønt! Ha en flott våruke :)

  SvarSlett
 11. Svar
  1. Ja, nå er det skikkelig vår :) Spennende dager med små lam, som hopper og spretter på bakken :)

   Slett
 12. Å dette er vår ! Utrolig deilige dager du må ha nå. Det er så godt å se at det gror og vokser, og at liv blir til. Ha en super uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vårstemningen kommer med små lam, og grønt gress på jordene. Løvetannblomster og summende bier og humler. Nå er det vår :) Ha en super uke du også!

   Slett
 13. Søt lam! Det er et flott vårtegn!
  Jeg og liker å luke. Fint blir det også. Ser det har kommet langt til deg, iallefall lengre enn her. Fint det har blitt:)
  Her er det vottevær og fyring i ovnen. Haglbyger og mye regn.
  Men det kan en ikke få gjort noe med.
  Ha en fin tirsdag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, små lam på på bakken er fine vårtegn :) Har litt bygevær igjen, men ikke vottevær heldigvis! Jeg syns det er trivelig å luke i hagen, og samtidig ha ett øye på sauer og lam som går rett utenfor gjerdet. Vårstemning. Ha en fin tirsdag :)

   Slett
 14. Ja ugresset lar ikke vente på seg men så fine vårblomster.
  En har litt mer lyst til å gå på løvetann å ugress nå på denne tiden.

  Så fine lam å sauer, det er vel ett av vårens undere det også.

  Ha fine vårdager.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ugresset kommer alltid tidlig det vet du :) Men det er lettere å få det opp av jorden nå på våren, nå som jorden er litt mer porøs. Lammene er noen av vårens undere, like spennende hver gang ett lam blir født. Det er sånn at en holder pusten noen sekunder, helt til de løfter hodet og rister på ørene og viser livstegn :) Men veldig trivelig å ha dyr på gården, og nytt liv om våren. Ha en fortsatt fin våruke Marit!

   Slett
 15. Så søt lam og det kommer mer? Fantastisk med dyr på gården.
  Arbeider du ull fra sau... kan du spinne ull eller kommer ull i et spinneri?
  Det blir fint med drivhuset. Ha god vår fortsatt. Nå vi har kalt,
  men været bli fint igjen... senere :-))) Klem fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Viola! Ja, det kommer mer, og i dag kom det ett tvillingpar:) Jeg spinner ikke, men jeg filter og tover litt. Det blir fint å få tilbake drivhuset ja! Her er det sol og 9 pluss i dag. Ha en fin dag :)

   Slett
 16. Så spennende med det nye drivhuset, ser ut som det skal tåle litt vind. Jeg går og teller på knappene om jeg skal gjøre det samme her. Så koselig med lamming, får meg alltid til å tenke på en gang jeg måtte være jordmor for et lam som ikke ville ut (fordi jeg hadde minst hender av oss som var der). Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg gleder meg til det kan tas i bruk, og håper inderlig det holder i stormene. Du kan jo vente å se hvordan det går med mitt før du bestemmer deg :)) Sikkert spennende å være jordmor, men her har det ikke vært nødvendig. Villsauene klarer seg selv de, men jeg passer på :) For man vet jo aldri. I dag kom det ett tvillingpar til verden, like utenfor hagegjerdet :) Ha en fin dag Ingeborg!

   Slett
 17. Heisann, heisann, har hatt besøk av haveassistenten i dag, men det ble bare beundring av høstens løker som nå etter hvert forvandles til flotte påskeliljer.
  Haveassistenten hadde kledd seg i gult tyllskjørt for anledningen.
  Jeg får ta resten av den påbegynte såinga på egenhånd.
  Nydelig mor og barn bilder av sauene dine. Merkelig at de finner så ubehagelige steder å føde. Håper du får en fin ukeslutt ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, det er vel ikke så praktisk å drive med såing iført gult tyllskjørt :)) Sauene velger veldig forskjellige steder å føde, men de rydder og gjør det fint rundt seg først :) Ha en fin ukeslutt du også :)

   Slett