mandag 4. april 2016

Vårdag ved sjøen

 Dagen begynte med strålende sol. Krokusene åpnet seg og biene surret. Men ettermiddagen ble overskyet og grå, uten regn eller vind heldigvis. Så jeg har vært mye ute i dag også, både i hagen og nede ved sjøen. Jeg har flyttet åtte forvillede snøklokker fra ett av jordene våre inn i hagen. Jeg tror ikke de kommer til å se fine ut i år, men jeg satser på at de vil komme neste vår.
                               Krokus med bie...
                               Hvit krokus med en lilla stripe...
                                         En nyplantet snøklokke...
                               Steinbedplanten jeg fikk av naboen i fjor...
                               Marikåpe og skvallerkål selvfølgelig :)
                               Storkenebb med blader...
                               Perleevighetsblomst...
                               Bittesmå minipåskelilje...
                               Jeg husker aldri hvor jeg har satt de ned :)
                                         Rynkerose som kommer ut av en bergsprekk...
                               Nede ved sjøen er det stille og rolig i dag...
                               Båtene ligger til lands, og det er helt vindstille...
                               Klippfisk henger til tørk på naustveggen...
                               Det er varmere i været selv om solen forsvant...
                               Fin vårdag ved sjøen, tross gråværet :)
                                         Ha fine vårdager fremover!

18 kommentarer:

 1. Hei!
  Flotte vårbilder. Å kjenne sjølukta er fantastisk.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Helt enig, sjølukt er fantastisk :) Jeg liker meg veldig godt nær sjøen! I dag var det litt grått, men det er koselig på sin måte da også :) Ha det godt du også!

   Slett
 2. Så søt den krokusen er med den lilla stripen! Det er morsomt med sånne krysninger. Tøff rose som kommer rett ut av fjellet :)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja den er litt morsom den Krokusen :) Skal bli spennende å se om den rosen kommer i blomst! Hvis den gjør det så skal den få stå der den står :) Ha en fin dag du også!

   Slett
 3. Heisann... krokusen på plenen vår har ennå ikke rukket å slå kronbladene vidt åpne... men de lyse nå i alle fall godt opp. I morgen skal du få se nydelige vårbilder på bloggen min. Litt av samme stemning som på dine flott bilder i dag. Sjøen er stedet! Jeg skal i alle fall få båten på vannet denne sommeren og trene på å legge til og fra brygga ... det er ikke verdens enkleste båtplass å ha med å gjøre, men jeg skal klare det!!! Ha fine dager ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Moro med all blomstring nå om våren :) Gleder meg til å se vårbildene dine. Du klarer nok å legge til og fra hvis du bare trener:) Lykke til med treningen! Ha fine dager du også :-))

   Slett
 4. Så flotte bilder! Ja, våren har definitivt kommet lenger hos deg enn hos meg, her på innlandet. Jeg har vokst opp ved sjøen og kjenner jeg savner det når jeg ser slike fine bilder :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, våren kommer tidlig her ute på øyene på Vestlandet :) Her hvor jeg bor har vi den høyeste gjennomsnittstemperaturen i landet. Hyggelig at du stakk innom bloggen min :) Ha en riktig fin vårdag!

   Slett
 5. Vakre bilder. Jeg så klippfisk i Vestlandet. Så fine båter og stille sjøen. Riktig hyggelig med vårblomster, nå kommer fargene. Vi hadde sommer - i dag - utrolig varm, jeg mener jeg var i Italia :-)) Men det blir kald igjen - aprilvær - God kveld jeg ønsker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Viola :) Ja klippfisk er viktig på vestlandet! Det har ikke vært så veldig varmt her ennå - ingen sommerfølelse og lite sol. Vårblomstene vil nok ha litt mer sol for å åpne seg for fullt :) Ha en fin dag :)

   Slett
 6. Nydelige vår blomster å bilder, jeg blir trekt mot vannet å sjøen på denne årstiden jeg også.
  Det er så stille nå før båt å badesesongen begynner, fuglene svømmer rundt å eier stranda for en stund.

  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg liker også å oppholde meg ved sjøen om våren. Særlig når naturen er vissen og fargeløs, for sjøen er den samme året rundt :) Ha en fin vårdag!

   Slett
 7. Så koselige bilder. Ja, skvallerkålen vet å vikle seg inn i alt:)
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det begynner å bli koselig vårstemning rundt oss:) Skvallerkålen må jeg nok leve med, for den var godt etablert her før jeg kom hit. Og så fikk jeg enda mer i siste jordlass, pluss krypsoleie. Men den skal få møte motstand i sommer :) Ha en fin vårdag!

   Slett
 8. Gråvær er fin det også :-)
  Ja, skvallerkål er vel ikke til å komme utenom.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det kan være fint hvis det er fin temperatur og vindstille, og det er det nå. Nei skvallerkålen må vi nok kjempe mot hver sommer, om vi først har fått den. Jeg napper de av uten rot, for det hemmer veksten og trivselen:) Og, så får vi se hvem som vinner :) Ha en fin dag!

   Slett
 9. Fine vårbilder fra hage og sjø !
  Den skvallerkålen er vanskelig å bli kvitt:-)
  Her har det regnet i stort sett hele dag, men det er vår !
  Nyt våren.
  Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, skvallerkålen må vi nok leve med :) Krypsoleie er heller ikke lett å bli kvitt. Her har vi hatt gråvær, byger og litt sol :) Men våren er her, og det er fint å se at det spirer og gror :) Nyt våren dere også!

   Slett