mandag 23. mai 2016

Planteshopping

 Nå som påskeliljer og perleblomster har blomstret av, ble det litt stusselig i  blomstertrappen  min. Så da ble det shoppingtur til den nye blomsterbutikken, og det er noe jeg virkelig liker. Det er ikke sånn at det tar helt av, eller at jeg tømmer kontoen på ett blunk. Nei da, det er bare så hyggelig å gå og titte på alle de flotte blomstene, og planlegge litt inni hodet mitt, for så å holde meg til de 5-6 sommerblomstene som jeg trenger for å pynte den gamle trappen til sommeren :)
                               Denne ble ikke med hjem, men fin var den...
                               Disse var fine, men jeg har så mange....
                               Mye å velge mellom er det også...
                               Busker ble det ikke, for jeg har så liten plass...
                               Rhododendron og Azalea er forresten finest som stoore...
                               Hyllevis av sommerblomster og stauder...
                               Det er ikke lett å velge...
                               Denne har jeg gitt opp på trappen. Sneglene elsker den...
                               Spanske Margeritter er ikke sneglefavoritt...
                               Så de fikk bli med meg hjem...
                               Trappen er ett farlig sted, som sneglene liker seg...
                                          Pyrineerliljen kommer opp  av villnisset...
                               Valmuen må være over en meter høy nå...
                               Hvite fine pinseliljer ved husveggen...
                               De har stått her lenge før min tid og er nydelige.
                             Ha en fin maikveld, og en fin ny uke!

18 kommentarer:

 1. Hei! Jeg forstår veldig godt at det er vanskelig å velge, og det er det også når en står og ser på så mye fint på en gang! Den rosa azalea/rhododendron du viser var utrolig flott. Tror den hadde blitt med meg hjem ;)
  Fine spanske margeritter du kjøpte. Ha en flott dag, Inger Johanne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, det er mye og velge mellom, så det er lett å bli forvirret :)Den rosa var veldig fin, og jeg har hatt den der jeg bodde før og den vokste seg kjempestor! Men nå har jeg så liten hage at jeg må tenke på hva jeg har plass til, hvis ikke hadde den blitt med meg hjem :) Ha en fin dag Marit!

   Slett
 2. Det er ganske fint å rusle rundt på hagesentre og bare se også, og kjøpe litt med hjem. Jeg går heller ikke bananas når jeg handler, og med begrenset rikdom så blir det egentlig ikke så vanskelig heller,)
  Jeg har margeritter utenfor døra, men der er det ikke snegler, de er i hagen på andre siden. Så det har gått bra, så langt. Spanske margeritter syns jeg krever mere stell, har du den erfaringen også? Men sneglene liker den ikke, og det er flott!
  Lekker hvit pinselilje!
  Ha en fin fin maidag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig koselig å gå på planteshopping, og se på blomster :) Jeg syns de Spanske margerittene er enkle å få til å trives, men det kan være at den trappen er et veldig egnet sted for de. Der blir de beskyttet mot vinden, og de får akkurat passe med sol også. Kanskje litt "Spanske" forhold :)) Jeg har ikke tenkt på det før du nevnte det, og trodde at de var hardføre:)) Men det er rart hvor planter kan trives ett sted, og ikke ett annet. Ha en fin maidag du også :)

   Slett
 3. Hei!
  Den pinseliljen er utrolig fin. Blomster på trappa er et must. God kveld! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, jeg liker den veldig godt :) Blomster på trappen er koselig både vår, sommer og høst syns jeg! I dag har det vært fint hagevær, og jeg har fått gjort mye i hagen.Håper det blir sånn i morgen også :) Ha en fin kveld Anne!

   Slett
 4. Spanske margeritter er så flotte! Har forsøkt å overvintre en. Vet ikke om det blir blomster på den :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er fine, og så er ikke sneglene noe glad i de :) Overvintre de har jeg ikke prøvd, men jeg har tenkt litt på å så de selv :) Blir spennende å se om det blir blomster på din da! Ha en fin kveld!

   Slett
 5. Her var mange vakre blomster.
  Det er litt vanskeleg å velge synest eg,
  ein må tenke på at ein skal vekk på ferie også...

  Fin tysdagskveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mye å velge i, men veldig moro å gå og se på alt de har:) Jeg kan ikke dra på ferie uten at det er folk her til å passe på sauer, katter og blomster jeg, så det blir ikke til at jeg ferierer hvert år :) Men kanskje en liten tur i år :) Ha en fin kveld du også!

   Slett
 6. Heisann, vanskelig å begrense seg, men det er viktig å ikke ha for mange sorter å holde styr på! Bank i bordet, men i gata vår har vi ikke bruen snegler, bare svarte i store monn!
  Margeritter er flotte, dumt de ikke kommer tilbake...
  Natta ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, jeg har så liten hage at det begrenser seg litt selv egentlig :) Har ikke så mye brunsnegler jeg heller, men endel andre irriterende varianter :) Særlig i området rundt trappen, så jeg feiget ut i år og valgte en sort som jeg får ha i fred! Ja, det er det som er dumt med sommerblomster, de kommer ikke tilbake :) Ha en fin dag!

   Slett
 7. Jeg elsker hageshopping. Kan tilbringe flere timer på et hagesenter uten problem, men jeg må kjøre 20 mil til nærmeste hagebutikk, dessverre. Så det var godt å vandre blant så mange flotte blomstrende potter sammen med deg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du så lang vei til nærmeste hagesenter! Da var det bra at du stakk innom her, og fikk en liten vandring sammen med meg :) Ha en fin maidag!

   Slett
 8. Skjønner godt at det er vanskelig å velge, jeg skal ut å handle litt idag...og kommer nok hjem med mye mer enn planlagt.
  Her har vi hatt snilekampanje i kommunen. Kommunen har delt ut nematoder gratis til alle som vil være med på bekjempelsen i to omganger. Et samarbeid med hagelaget her i Halden.
  Det var litt tidlig her i området, men et supert tiltak.
  Ha en fortsatt fin uke.
  Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det finnes så mye fint på Hagesenteret nå, så det er lett å la seg friste :) Så bra tiltak! Ja, noe må gjøres, de er grådige disse sneglene! Veldig irriterende å se hva de kan klare å få i seg av blomster og urter i løpet av en natt :) Ha en fin uke dere også!

   Slett
 9. Ikke lett å velge nei når det er hylle på hylle med så mye fint.
  Det er ingen vits å kjøpe planter som sneglene hiver seg over, jeg har ,,bank i bordet,, ikke sett brunsneglen i år heller.

  Fine planter og blomster du fikk med hjem.
  Ha en flott dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er mye å velge mellom :) Men valget falt på sneglefrie margeritter, for sneglespiste blomster er ikke fint :) Ha en flott dag du også Marit!

   Slett