lørdag 29. oktober 2016

Ferge i brann på Bømlo i dag

       I dag brøt det ut brann i en ferge som lå i dokk på Rubbestadneset Bømlo. Og røykutviklingen førte til at  mange måtte evakueres fra stedet. Jeg bor også på Rubbestadneset. men ca en mil fra sentrum, og ble ikke direkte berørt av dette. Her var det ingen røyk eller røyklukt, og det er jeg glad for. Ingen spøk å evakuere en hel flokk med sauer. Men jeg tenker på de som  måtte forlate hjemmene sine, og evakueres til Bømlohallen eller til familie og venner på uviss tid. Heldigvis er ingen skadet eller drept.  Men altså en litt dramatisk dag på Bømlo.
                               Jeg har i disse dager klart  noe jeg trodde var umulig...
                               Jeg har klart å holde liv i fjorårets juleazalea!
                               Og, til og med fått den til å blomstre...
                               Noe jeg aldri  trodde jeg skulle få til!!
                               Salaten holder seg fremdeles ute i plastkassene med lokk..
                               Salat i hagen nå på denne tiden er også morsomt!
                               Ha en riktig god lørdagskveld!

20 kommentarer:

 1. Jeg har fått det med meg på nyhetene i dag, og det høres dramatisk ut for de som ble direkte berørt.
  Flott azalea, og en bragd å holde liv i den et helt år og attpå få den til å blomstre!!!

  Ha en fin kveld

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var nok dramatisk for de som bodde i området, og måtte evakueres. Ikke moro å tilbringe helgen i en idrettshall! Tenker også at det kommer til å ta tid med å få røyklukten ut av husene, for den setter seg jo i alt! Huff, det er trist, men heldigvis ingen skadde eller omkomne!Å, ja overrasket over den Azaleaen som har overlevd siden advent i fjor, og nå kommer med blomster! Det hadde jeg aldri trodd!Ha en fortsatt fin helg :)

   Slett
 2. Hei!
  Brann er dramatisk. Det er veldig skremmende å ha det i nærheten. Har opplevd det. Med ansvaret for mange dyr, får man lett mange tanker.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, det er det! Det ble så voldsom røykutvikling fra den brennende fergen som lå i dokk i Rubbestadneset, at de som bodde i nærheten måtte evakueres. Så det har vært en litt dramatisk lørdag! Men vi bor en mil unna, og merket ingenting.Men man får tanker om hvor fort tilværelsen kan bli satt på hodet! Ha det godt Anne!

   Slett
 3. Brann er ikke noe gøy nei.

  Jeg har aldri klart å få en azaela til å leve mer enn noen uker etter jul, så jeg er virkelig imponert :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det har vært litt tung stemning på Bømlo i dag! Heldigvis ble ingen skadet!Den Azaleaen min må være utrolig seiglivet tenker jeg :) Tenk at den har klart seg siden advent i fjor! :)

   Slett
 4. Ja, det fikk jeg med meg. Så bra det gikk bra:)
  Vi hadde en brann her på Ranheim papirfabrikk for tre år siden. Den ligger litt under en km unna, og det var stor fare for gasseksplosjon. Vi måtte pakke det vi trengte til evakuering. Katteburet var det første vi ordnet, så det andre.
  Men heldigvis fikk de slokket før vi måtte evakuere.
  Jeg har opplevd fjøsbrann med 12 kyr som brant inne når jeg var 12 år. En trist brann..
  Jeg er sånn som står opp om natta for å sjekke om alt en av. Slitsomt noen ganger, men brann er fryktelig.
  Imponerende den azaleaen din:) Du må ha skikkelige azaleafingre,)
  Ingen salat her i hagen nå. Det rusker godt i hus og hage. Snø i høgdene. Koselig innevær.
  Ha en fin helg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, brann er skumle greier! Fjøsbrann må være forferdelig å oppleve. Jeg er også veldig påpasselig med å slukke alt før jeg legger meg, og gjerne stå opp igjen hvis jeg blir usikker.Veldig overrasket over den Azaleaen ja, kanskje jeg har Azaleafingre! Håper det :) Ha en fin søndag!

   Slett
 5. Hei. Det er skremmende å få brann på nært hold. Godt at det gikk bra. Jeg er ikke flink med azalea. Når jula og nyttår er over går de som regel. Imponerende.Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, det oppstod en voldsom røykutvikling så folk måtte evakueres! En litt dramatisk lørdag i Rubbestadneset! Moro er det derimot at Azaleaen blomstrer igjen! Det har jeg aldri fått til før. Ha en fin dag:)

   Slett
 6. Ikke verst å holde liv i Azaleaen gjennom hele året.
  Mine forsvinner ofte ut i januar, har vel ikke tålmodighet nok:-)
  Ha en fin kveld.
  Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, den er litt krevende, og jeg passet veldig godt på den i vinter :) Men i sommer har jeg rett og slett glemt den etpar ganger, så den har tørket helt ut! Og den har allikevel ikke mistet bladene, eller dødd! Kanskje den har godt av litt uvøren behandling av og til? Ha en fin kveld!

   Slett
 7. Uff, ja det hørdest dramatisk ut på nyheitene i går.
  Trasig å bli råka av slikt.
  Flott og få igjen azalea år etter år, eg hadde ei i mange
  år, men i fjor takka ho for seg.
  Fint å kunne hauste deilig salat heilt til november,
  men såg i dag at det var 9 gr så det er ikkje vinter på lenge...

  God ny veke !
  Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, trasig for de som bodde nærmest, og måtte evakueres. Og forferdelige forhold for brannmannskapet ikke minst! Ja, det er moro å endelig få Azaleaen til å blomstre igjen, og at salaten klarer seg så sent på året! Ha en fin ny uke :)

   Slett
 8. Hørte om brannen, skummelt. Så flink du er med azaleaen, jeg pleier ikke å klare og holde liv i dem ut julen en gang. :) Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, brann er nifse greier! Heldigvis ble ingen skadet, og godt er det! Azalea er en ganske krevende juleblomst å holde liv i, for den må ikke tørke ut.Og det har lett for å skje i julen når det blir ekstra varmt i huset med baking, matlaging, stearinlys og fyr i peisen! Men at den skulle overleve vår og sommer, for så å blomstre i oktober hadde jeg ikke drømt om :) Ha en fin kveld Ingeborg :)

   Slett
 9. Heisann, nyt både syn og smak av hva du byr på! Ha fine høstdager ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, der gjør jeg. Denne høsten overrasker med mange flotte hverdagsunder! Ha fine høstdager du også :)

   Slett
 10. Ja det er alltid skummelt med brann, en blir urolig selv om det ikke berører en direkte.
  Det er jo fantastisk å holde liv i azalea ett helt år å få blomster på den også da, jeg er glad hvis den overlever romjulen jeg her he he.
  Tenk å ha salat ute nå, men det var veldig lurt å ha ett dekke over,,låner muligens den ideen til neste år,,

  Ha en fin novemberdag Inger Johanne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, for de som bodde nært ved var det røyken som var det skumleste, og de måtte evakueres!Men brannskapet jobbet under forferdelige forhold i den brennende båten frem til de fikk kontroll over brannen. Heldigvis gikk det bra, og ingen ble skadet. Den Azaleaen må være en skikkelig tøffing, og noen annen teori har jeg ikke :) Ja, det er moro å ha salat ute så sent på året, du må prøve det! Ha en flott dag Marit:)

   Slett