mandag 24. oktober 2016

Hagen i dag

 Bildene fra hagen i dag kan minne om en sommerdag. Hvis man velger å se bort fra at løvet faller,og det som henger igjen har flotte høstfarger. Biene flyr fra blomst til blomst i over 11 plussgrader, som de gjør en vanlig sommerdag på vestlandet. Blomkarsen klarer seg fint til frosten kommer for alvor. Hittil har vi kun hatt en frostnatt, og er vi heldige så kan vi ha det frostfritt frem mot jul :) Ja, hvis vi er ekstra heldige vel og merke. Det må være lov å håpe da :)
                               Blomkarse i motlys...
                               Og en som gjemmer seg bak en krukke...
                               Rosen Nina weibull med nye knopper...
                               Comeback etter en dårlig sommer...
                               Valmuesøster med bie...
                               Ringblomst kan klare seg til jul...
                               Mynte i stor stamp...
                               Sølvarve i oktobersol...
                               Stemor og fioler under bringebærbuskene...
                               Her trives de veldig godt etter flytting...
                               Blåbærbusk i hagen med flotte høstfarger.
                               Ha en fin ny høstuke!

24 kommentarer:

 1. Så flotte bilder og blomster hos deg! Utrolig hvor fint blomstene holder seg på dine kanter. Her sluddet det i går, og snøen lå oppe i lia. Stor forskjell på øst og vest nå :)
  Bildene dine ser ut som de er fra juni!

  Ha en ny fin uke, Inger Johanne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, hadde jeg latt være å ta med busker med høstskrud, så kunne det nok tro at det var junibilder! Sludd og snø. huff! Ikke det at det er så unormalt nå, men jeg vil ikke ha det :)Det er stor forskjell på øst og vest nå ja! Ha en fin ny uke Marit!

   Slett
 2. Så flott det blomstrer hos deg.Det er tydelig stor forskjell i temperatur rundt om i landet. Kos deg ute. Det ser ut som vi snart skal få se sola her også. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja Norge er et langstrakt land, med store klimaforskjeller:) Her jeg bor har vi den høyeste temperaturen, på snitt. Her kan vi ha samme temperatur på nyttårsaften og St.Hans, dvs 10 pluss :) Så, sommeren kan være kald, mens vinteren kan være varm i forhold til resten av landet. Så fint at du kan se frem til finere vær, det blir topp! Ha en riktig fin ny uke :)

   Slett
 3. Det ligner virkelig på sommer fortsatt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi har veldig flott vær nå, og temperaturen er det ingenting å si på heller :)

   Slett
 4. Åååh, for et vakkert lys du har fanget blomkarsen i! Virkelig ildfullt. Utrolig hvor mye som blomstrer i oktoberhagen din.
  Ha en fin uke.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Blomkarsen er veldig fargesterk i seg selv, og det like til frosten tar den! Mye som blomstrer ennå, for frosten har ikke slått til for fullt! Ha en fin ny uke du også :)

   Slett
 5. Nydelege bilder.
  Men no kjem vel regnet så då er det godt å ha minner om ein
  flott haust.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, det gjør nok det, håper ikke det blir ekstremregn :)Ha en fin ny uke!

   Slett
 6. Jeg blir nesten misunnelig, men det skal jeg ikke være. Vakre bilder av blomkarsen. En luksusfølelse å se det nå. Ikke mye som minner om at det snart er november i hagen din.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det forstår jeg! Men det snur snart til regn og kuling. Herlig så lenge det varer! Ha det godt Anne!

   Slett
 7. Mye fint som blomstrer hos deg enda. Så deilig at det er såpass varmt. At det kanskje blir frostfritt frem til jul høres helt fantastisk ut. :) Ha en fin uke videre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, jeg har hatt en lang hagesesong i år, og det er ikke så uvanlig her :) Nå er det meldt regn og kuling, og da blir det i alle fall ikke frost! Ja vi har opplevd en hel vinter uten frostnetter faktisk! Som oftest får vi litt frost om vinteren, men ikke så mange minusgrader som andre steder i landet. Ha en fin ny uke!

   Slett
 8. Stemor i slutten av oktober (pluss diverse annet) er morro.
  Vinteren kortes inn :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er kjekt med fin høst etter en våt sommer! Hele August regnet vekk, vi hadde vel kun fire dager med sol, og da er det herlig med flott høstvær! Vinteren blir kortere, og godt er det:)

   Slett
 9. Love.
  www.rsrue.blogspot.com

  SvarSlett
 10. Hei, nydelige høstblomster. Her står både ringblomstene og blomkarse fremedeles i vasen på bordet. Det har ikke vært så varmt som hos dere her, bare 8,3 grader, men godt nok ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, vi har vært veldig heldige med været denne høsten! Her kan ringblomstene stå til jul, hvis vi er heldige! Ser litt rart ut med ringblomster på julaften da men :) I dag har jeg høstet siste rest i drivhuset, så nå blir det drivhusvask neste! Godt å få ryddet og gjort klart i god tid! Og det var fint å jobbe ute i dag :) Ha en fin kveld :)

   Slett
 11. Så mange fine blomster i hagen din nå i oktober! Ja man skulle tro det var vår. Noen planter her i vest har også blomstret flere ganger. Men nå merker jeg at flere av plantene som ikke tåler frost må inn i hus får det blir alltfor kaldt.
  Fortsatt fin hageuke:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, vi har hatt en fantastisk høst her på Bømlo, alle blomster trives i solen! Og, sol har vi hatt mye av de siste ukene! Jeg har vært ute å jobbet i hagen og drivhuset i timevis i dag i flott vær.Herlig :) Ha fine hagedager fremover :)

   Slett
 12. Så deilig å se at det fortsatt er så mye som blomstrer hos deg.
  Unner dere finværet dere har hatt i vest :-)
  Her har vi hatt endel frostnetter, men det er fortsatt endel som blomstrer. Men så mildt som hos dere blir det nok ikke her framover.
  Ha en fortsatt fin høst.
  Eirin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi har hatt en flott høst hittil! Vi har kun hatt en frostnatt så langt. Nå regner det og blåser, men vi har solgløtt innimellom! Veldig hyggelig å høre fra deg igjen! Håper det er ett tegn på at du føler deg bedre nå! Ha fine høstdager!

   Slett