torsdag 29. desember 2016

Jul med vårtegn i hagen, og nytt Obsvarsel

 Ja, dette ble en våt og vindfull jul på vestlandet, og det er i og for seg ikke så uvanlig. Men at vi skulle få to omganger med ekstremvær med tre dagers mellomrom, hadde vi vel ikke ventet. Nå har vi mottatt enda et Obsvarsel! Ekstremregn og stiv kuling, og det ventes det 100 mm nedbør på 24 timer i morgen. Så det er bare å hente frem sydvest og oljehyre til helgehandelen. Amaryllisen jeg fryktet ville blomstre av før julaften, stod med en flott blomst frem til 4. juledag. og nå er den nyinnkjøpte i ferd med å ta over, så nå er jeg fornøyd. I hagen er det vårtegn i dag.
                               Årets juleAmaryllis, som nå er avblomstret...
                               Bare en blomstret frem til fjerdedagen, men flott var den...
                               Men, jeg kjøpte en ny på lillejulaften, og det angrer jeg ikke på...
                               For nå blomstrer den snart, og den er fin på dette stadiet også...
                               Vårtegn i hagen i dag! Tulipaner...
                               Påskeliljer og tulipaner tyter opp av jorden...
                               Fiolene blomstrer under bringebærbuskene...
                               I morgen blir det ekstremvanning fra oven.
                               Ha en fortsatt god romjul:)

14 kommentarer:

 1. Huff og huff! Dere på vestlandet har mye "vær"! Best å være innomhus og hygge seg med blomster da :)

  Ha en fin kveld, Inger Johanne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Denne julen har vært helt ekstrem på den måten:) Kommer nok til å være inne så mye som mulig, men jeg må på butikken.Og så må sauene ha mat,og hvis en kler seg etter været så går det bra:) Men to typer ekstremvær i romjulen, var mye syns jeg. Ha en fin kveld Marit:)

   Slett
 2. Vårtegn allerede!?! Her er det lenge til noe brgynner å vokse igjen. Lykke til i uværet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ikke uvanlig her :) Ja, nå skal ekstremregnet komme, og her som det er så vått fra før, det har regnet i ukevis! Ha en fortsatt fin romjul :)

   Slett
 3. Hei. Er det mulig? Ja, været kan vi ikke gjøre noe med. Det er ikke noe som har kommet opp her, selv om vi bor på sørlandet. Ønsker deg en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, har visst ingen garantier her i vest:) Men, det ble litt mye på en liten juleuke syns jeg :) Det har jo regnet mer eller mindre hver dag i lange tider, og det er veldig vått og sølete. Så det er vel ingen her som ønsker seg mer regn:) Men det ser ut som påskeliljene og tulipanene liker det, de spirer i allefall :)Ha en fin kveld:)

   Slett
 4. Heisann, håper det som har dukket opp av jorda, klarer seg bra gjennom det våte været som kommer. Bare det ikke fryser for brått i etterkant!
  Ønsker deg tross alle varsler en riktig god nyttårshelg ;:OD).
  Bloggers på nyåret!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Neida, det går fint de klarer seg om det fryser på også. Har ikke lyst på ekstremregn, men det er ikke så mye en får gjort med det :) Ha en god nyttårshelg du også :)

   Slett
  2. P.S Jeg har også lurt på hvorfor tulipanene ikke blir ødelagt av frost når de kommer opp så tidlig. Men de inneholder visst ett stoff som beskytter de mot frost. Som en innebygget frostveske :)

   Slett
 5. Oj! Hvis det slår til blir det mye vann!
  Godt med sånne vakre amarylliser inne da :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant, og i tillegg har det regnet hver dag i ukevis. Det er så vått og sølete her, så ekstremregn står ikke på ønskelisten for å si det sånn:) Men tulipaner og påskeliljer liker det visst, for de spirer som bare det :) Ha en fin nyttårshelg!

   Slett
 6. Godt nytt år!
  Og det var tidlige vårtegn...
  Ha en fin ny uke :-)

  SvarSlett
 7. Godt nytt år!
  Og det var tidlige vårtegn...
  Ha en fin ny uke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det pleier å være tidlige vårtegn her på Bømlo, for det er så milde vintre her. Lite frost og mye regn:) Ha en fin uke, og et godt nytt år :)

   Slett