tirsdag 27. desember 2016

Synbefaring etter stormen,

 Etter en en lang mørk natt i stormen, er det litt i overkant spennende å gå på synbefaring på gården og se hvordan det har gått med hus og båter. Ofte kan skadene være store, og enten medføre mye arbeid, eller store ekstrautgifter. Den første tanken var drivhuset, som såvidt kan skimtes gjennom et vindu dekket av salt fra sjøen. Og, det var heldigvis helt uskadd. Så var det å gå til naustet og se om fortøyningene hadde holdt, og om det manglet takplater på huset. Men, ingen skader der heller, kun en 3-4 små bjørketrær hadde gått i bakken. Så vi har vært veldig heldige denne gangen.Men i dag kjørte vi forbi ett hus og en hage med ett fullstendig ødelagt drivhus. Så det er ikke alle som har vært like heldige som oss dessverre.Utrolig trist for eieren.
                               Drivhuset sett gjennom ruter dekket av salt...
                               Båtene ligger trygt ved kaien og flytebryggen...
                               Helt vindstille i dag, og litt duskregn...
                               Været forandrer seg fort her i vest...
                               I går på denne tiden hadde det vært farlig å oppholde seg her...
                               Og i dag ser det ut som om ingenting har skjedd...
                               Bortsett fra denne da, som har gått i bakken i kastene...
                               Heldigvis bare en liten bjørk, som er lett å fjerne...
                               Litt rot blir det alltid. Men dette var faktisk alt jeg fant...
                               Ønsker dere en fin og fredfull romjul!

16 kommentarer:

 1. Så bra at det faktisk gikk så bra som det kunne gå! Dere på vestlandet er jo mer utsatt enn oss her i øst. Men det var kraftig vind som kom her også i natt. Det gikk bra her også.
  Ha en fin romjul, Inger Johanne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gikk veldig bra! Storm er vi vant til, men disse Orkanene er veldig ødeleggende, og det er sjelden de ikke knuser ett eller annet, som medfører mye arbeid og utgifter. Men denne gangen slapp vi det. Men det er trist å se at ikke alle er like heldige. Ha en fin romjul Marit:)

   Slett
 2. Så godt det har gått bra.Å sjekke forholdene ute etter en slik natt, må være nifst.
  Ha en fortsatt fin og fredfull romjul! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en stor lettelse rett og slett! Ja, vi gruer oss alltid til å gå ut for å se dagen etter, for vi vet aldri hva som møter oss der ute.Mange har dessverre mistet mye i natt, og det er trist å tenke på. Mye arbeid for de som må begynne på nytt med hage og eventuelt drivhus. Ha en fortsatt fin romjul Anne :)

   Slett
 3. Hei. Så godt at det gikk bra denne gangen. Her blåste det også godt, selv om dere er mye mer utsatt enn oss. Ønsker deg en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, kunne ikke vært gladere om jeg hadde vunnet i lotto :) Det er ytterst sjelden å komme skadefri fra en orkan, som regel blir det skader på bygninger, og mange store rotvelter. Ha en fin kveld du også :)

   Slett
 4. Flott at det gikk bra til dere! Og det ser ut til at dere bor litt skjermet fra storhavet(?).
  Vi fikk restene i natt, men ingen orkan rett i veggen, som vi har hatt noen av før.
  Vi må bare belage oss på at det blir mere av sånne stormer her i Norge fremover.
  Fine bilder! Selv kjeder jeg meg denne jula. Savner så å gå nede i fjæra og rusle, men har fått en ny betennelse i foten som ikke er operert, så det blir mye sitting:(
  Grmp...

  Koselig å se dine bilder iallefall:) Ha en fortsatt fin småjul.

  :-)
  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gikk bra, fortøyningene til min gamle matrosmann holdt :) Vindretningen sendte stormen rett inn i vika vår, og den fikk mye vind og stormflo. Så vi kunne ikke gå ned dit før stormen/orkanen løyet. Men heldigvis gikk det bra med båter og naust! Drivhus, hus og låve har heller ingen skader! Drivhuset er også helt skadefritt. Fantastisk! Ha en fortsatt fin romjul Kathrine:)og god bedring!!

   Slett
 5. Godt at det ikkje vart skader.
  Her merka me nesten ingenting av stormen så den hadde bel gjort
  frå seg lenger sør...
  God romjul fortsatt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var bra, og nesten litt utrolig! For det var et lite inferno her! Men, så godt å slippe dette opprydningsarbeidet som vi så ofte har etter ekstremvær! Herlig! Ønsker deg en fortsatt god romjul, og en stormfri feiring:)

   Slett
 6. Så bra at det gikk fint med drivhuset ditt denne gangen. Jeg har hatt mitt i nesten femten år, og det har fått seg en smell med jevne mellomrom, og nå må jeg gå i tenkeboksen i forhold til hva jeg skal gjøre. Men noen ganger går det heldigvis greit. Ha en fortsatt fin romjul, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, veldig glad for det, men syns det var veldig trist å høre at ditt ikke ikke klarte seg da. Jeg husker når drivhuset her ble ødelagt, og det var ikke moro i det hele tatt! Vi kom frem til at vi måtte bygge det opp igjen med treverk, for det var selve konstruksjonen som ikke var sterk nok for sånne værforhold som vi har. Det er det eneste rådet jeg kan gi deg.2"X 2" impregnert materiale brukte vi, og huset er boltet fast i muren. Plastrutene ble ikke knust når drivhuset ble tatt av stormen, selv om de ble kastet rundt overalt, så de har vi brukt i det nye.Du får snakke med Hr Hald :) Ha en fin og heretter stormfri romjul:)

   Slett
 7. Godt at dere kom så pass greit fra "Urd" :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, der gikk bra! Jeg satt nettopp å så på en dokumentar fra den store nyttårsorkanen på Nordvestlandet på Nrk 1. Og gjenopplevde den naturkatastrofen fra den gang jeg bodde der, og hele øya vår ble som en krigssone! Jeg har fremdeles det scenariet i tankene hver gang det meldes orkan! Men, det vil helst gå bra, og denne gangen gjorde det heldigvis det:)

   Slett
 8. Svar
  1. Takk! Ja, heldigvis gikk det bra denne gangen! Til og med drivhuset stod i kastevindene!

   Slett