torsdag 2. mars 2017

Våronn del 2.

 Igår fikk vi nok en fin vårdag med sol og 7 pluss. Så  det ble en lang dag med kvistbrenning og raking av innmark. Småkvister og sauemøkk skal rakes opp. kvistene går på bålet, mens resten skal brukes som gjødsel. Det er et møysommelig arbeid, som tar tid og krefter, men det må gjøres og det blir så fint når jobben er gjort. Nå er kvister brent opp, men det gjenstår en hel del raking, før jeg blir fornøyd, Planen var å ta resten  i dag. Men sånn ble det ikke, for vi våknet til nysnø i morges. Været kan man ikke få gjort noe med, så vi får bare vente til neste vårdag.
                               Herlig å få brent opp kvisthaugen...
                               Sånn ser det ut før raking...
                               Det er veldig fuktig i bakken, og ingen brannfare...
                               Mannen passer bålet og jeg raker...
                               Her rundt bekken vår skal det også ryddes...
                               Ønsker meg en liten bro over denne bekken...
                               Utpå ettermiddagen begynte det å skye til. og blåse...
                               Det blir fort kjølig når solen forsvinner...
                               Men, det er i allefall vår, og selv om mars ikke er så  mild...
                               Så vil det nok lysne i April. Bildet under er tatt i dag.
                               Ha fine dager i Mars!

14 kommentarer:

 1. Den bekken din er så fin! Koselig å ha den rennende så du får sett den. Her er det også en bekk, men den renner nede i en liten dal og ikke oppe i hagen. Været får en ikke gjort noe med, nei. Rart at du får snø nå :)
  Ha en fin helg, Inger Johanne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er koselig med bekk. Det var rart å våkne til snøvær i dag ja! Men den var så våt og tung, at den forsvinner nok fort. Det var ikke mye som kom ned heller, men nok til at jeg ikke fikk raket ferdig. Ha en fin helg Marit!

   Slett
 2. Det lukta vår hos deg.
  Bråtebrenning er eit sikkert teikn.
  Er det kome så langt at påskeliljene også blomstra
  hos deg, fantastisk å sjå.
  Ååå, kor eg gler meg til alt som sprett ut.

  God helg frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, ja våren har kommet, selv om vi fikk litt snø i dag! Det er herlig med tidlig blomstring om våren, og mye å glede seg til fremover:) God helg Anne-Mari!

   Slett
 3. Kontrastene kan være veldig store på denne tiden, ja. Enorm forskjell faktisk, og det har jo du vist oss her.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, mars er ganske uberegnelig. Det kan komme både frost og snø fremdeles, man vet aldri hva været bringer i mars:)

   Slett
 4. Koselig med våronn:) Her er det min mann som raker i hagen(for det syns jeg er så kjedelig,)
  Men det blir så fint etterpå! Håper snøen blir fort borte til deg. Dere har jo kommet mye lengre med våren enn her. Vi skal på ski denne helgen, for når det er skiføre og ikke hagevær, får vi benytte oss av det. Men håper varmen kan komme tilbake snart, og at våren ikke blir så våt og kald som den har vært de siste årene her.
  Riktig god helg, Inger Johanne!

  Så koselig rødt hus dere har :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,det er koselig å jobbe ute, kjenne på vårfølelsen! Her er det endel mål å rake, så vi hjelper hverandre så godt vi kan :) jeg raker og han kjører trillebår. Da blir vi fortere ferdig, og så er det hyggelig å jobbe sammen. Jeg kan ikke huske sist det var skiføre her:) Her regner det, og denne vinteren har vært veldig våt! Ha en fin helg og skitur Kathrine!

   Slett
 5. Koselig med sånn type våronn, selv om det er slitsomt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er koselig å jobbe ute, når været viser seg fra sin beste side, som nå:) Men det er godt at vi er to, for det er mange mål som skal rakes:)

   Slett
 6. Hei. Jeg husker hjemmefra at vi brente bål om våren. Da var det vår. Det er ikke farlig med litt snø, bare den smelter igjen. Her er det meldt 30 cm til helga. Jeg blir så lei. Ja, ja, kan ikke gjøre noe med det. Ønsker deg en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, ja bålbrenning hører våren til! Neida, ikke farlig med litt snø nå, for den forsvinner fort. Men forstår at du blir lei av snø nå på våren, som jeg er lei av regn i bøtter og spann:) Ha en fin helg!

   Slett
 7. Heisann.... nå lengter vi etter våren. Noen tulipaner strekker seg mot lyset med et dekke av hvit nysnø... ser ikke ut som om vinteren har bestemt seg for å utebli likevel.
  Koselig med våropprydding, lukta av bråtebrann, lyden av vårsmelting fra bekken og synet av snøklokker som lyser i skogholtet. Bedre kan det ikke bli. Nyt det , og ha en fin søndag. ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, nå er det vår, og selv om vi kan forvente oss både snø og slaps en stund til, så er vi i alle fall inne i den første vårmåneden:) Ha en fin søndag!

   Slett