onsdag 8. mars 2017

Vinter og vår

 Vinteren ser ikke ut til å ville gi seg riktig ennå. I dag var det stille og fint om morgenen, men så begynte det og dale ned små snøfiller. Og midt på dagen røk det opp til snøstorm, som har vart hele dagen. I morgen skal det heldigvis bli mildere temperatur, men maken til jo-jo vær det har vært i mars. Igår var vi ute i  markene i nydelig solskinnsvær, og helt vindstille. Skal si det skifter fort. Mannen min hadde bursdag i går som vi feiret i all enkelhet med vafler og kaffe, for det var det han helst ville ha. Med rørte jordbær fra egen åker selvfølgelig. Sommerminner. Inne spirer tomatplantene i vinduskarmer, mens paprikaen trenger litt mer tid på varmekablene ser jeg :)
                               Dagen startet som en vanlig vårdag...
                               Men endte som en vinterdag, med snøstorm...
                               Isende vind og snøstorm...
                               Tomatspirer i vinduskarmen på kjøkkenet...
                               Tigerella har jeg ikke hatt før, håper det går fint...
                               Cliviaen blomstrer i stuen...
                               Snart fullt utsprunget, og den er så fiiin :)
                               Bursdagsvafler til far i huset, i går den 7. mars :)
                               Ha en fin dag!

20 kommentarer:

 1. Ja, været skifter fort, det er helt sikkert! Solskinn og -11 minus i dag tidlig, og snøvær og rundt 0 nå.
  Nydelig clivia du har! Vafler og jordbærsyltetøy smaker supergodt!

  Ha en fortsatt fin dag, Inger Johanne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja. det er merkelig vær denne våren. Denne Cliviaen fikk jeg av tanten min, og har hatt den i 10 år. Og først nå har jeg klart å knekke koden på hvordan jeg kan få den til å blomstre hvert år! Mannen min ønsket seg vafler og jordbærsyltetøy på bursdagen sin, og det var da et fromt ønske:)) Ha en fin kveld Marit!

   Slett
 2. Det var litt av en vending! Har vært litt jojo vær her også :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror været er ustabilt stort sett over hele landet:)

   Slett
 3. Hei. Jo jo vær. Aldri sett på maken i mars tror jeg. Det så godt ut med vafler og syltetøy.Ønsker deg en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Ja, nå kan man vente hvilken som helst værtype ser det ut for:) Vafler med hjemmelaget syltetøy er godt av og til det. Ha en fin kveld!

   Slett
 4. Gratulerer med overstått til mannen, vaflene så veldig gode ut. Ja, det er litt av et skiftende vær vi har. Håper det blir varmere snart. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, skal jeg hilse å si:) Jeg er redd vi får leve med vekslende vær en stund til, men håper veldig på at det blir fint, stabilt vårvær snart:) Det hadde vært herlig!

   Slett
 5. Hei!
  Det er veldig store forskjeller ute og inne. Nå snør det ute. Lengter vanvittig etter vår. Det som er himla deilig, er at lyset kommer mer og mer tilbake. Vaflene ser innmari gode ut.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!Ja, det er store forskjeller ute og inne, og veldig varierende vær for tiden. Men, solen varmer og står høyt på himmelen. Og snart må vel vinteren gi tapt, for vår og solvarme. Det er vel vinterens siste krampetrekninger vi ser nå:) Ha det godt Anne!

   Slett
 6. Det er forskjell på været her og der i landet vårt, ser jeg. Her har vi sol og neste uke kommer varmen også.
  Tigerella har jeg hatt to år på rad. Det er flotte tomater, så det går nok fint. Mine er nå 35 cm høye, og jeg er så overrasket over at de ble så kraftige i stilken når de ble sådd så tidlig.
  Håper du får skikkelig vårvær du også.
  Gode vafler! Nam:) Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er store forskjeller rundt om i landet,og her er det veldig skiftende. I går var det -3 og snø, i dag er det helt bart og hele 7 plussgrader! Så nå gleder jeg meg til vårværet kommer for alvor:) Ha en fin dag!

   Slett
 7. Heisann... samme her. Tok ut foret av parkasen, ingen genser under og ikke lue på holdet for å gå på boligmesse. Kom ut til det griseværet, frøs på veien hjem. I morgen blir turen kortere enn planlagt, Vi hadde tenkt til å ha med kaffe og noko attåt som står i ovnen nå, men ikke koselig å raste i slikt vær! Ha likevel en fin søndag ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Nei, det er ikke lett å kle seg etter været for tiden, for det skifter fort. La oss håpe det blir bedre snart! Ha en fin søndag:)

   Slett
 8. Tigerella virker veldig spennende. Så den er fristene å teste. Vafler er alltid godt. Idag er det overskyet, men heldigvis oppholdsvær. Det sies at varmen er på vei, og det skal bli fint for alle oss hageglade:) God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er første gang jeg prøver de, håper jeg få de til:) Overskyet oppholdsvær her på Bømlo også. Ønsker meg sol og varme:)Ha en fin søndag Katarine!

   Slett
 9. Godt å kose seg inne når våren står litt i stampe?! Men nå går det rette veien! Fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå har snøen forsvunnet og det er plussgrader igjen, men litt for tidlig å begynne i hagen ennå. Men, koselig med vårarbeid innendørs også. Men våren kommer snart! Ha en fin ny uke:)

   Slett
 10. Dette var en hyggelig bursdag inne :-)) Vi har natten frost også.
  Men våren starter... lykke til med tomaterplanter.
  God uke deg og dine. Hilsen fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja det er koselig med bursdag:))Våren er like rundt hjørnet, og det gleder jeg meg virkelig til! Ha en fin ny uke Viola:)

   Slett