mandag 3. april 2017

April i hagen

 April er en flott, men også hektisk måned i hagen. Da skal det skje mye på en gang, for å få best mulig resultat, både i drivhuset og på friland. På fredag og lørdag var det ikke hagevær her i vest, men på søndag kom solen tilbake, og  det var mye som hadde kommet opp av jorden i løpet av helgen. Små spirer av Tigerliljer,Hanekam og små blader på rosebuskene, samt Småhjerter og Prydsvinerot og Høstfloks. Snøklokker har blomstret av, og det er vår og  hageglede her hos meg.
                               Tulipanen har fått sin første knopp...
                               Perleblomstene har begynt å blomstre...
                               Snøklokkene takker for seg...
                               Høstfloksen har kommet med blader...
                               Små Jordbærblader i en kurv,,,
                               Prydsvinerot jeg fikk av naboen i fjor...
                               Tigerlilje på vei opp...
                               Gressløk og Gul Valmuesøster...
                               Mange Akeleier kommer opp der de vil...
                               Påskeliljebedet mitt springer snart ut i full blomst...
                               Noen blomstrer allerede...Påskestemning i hagen.
                               Ha en fin ny Apriluke!

16 kommentarer:

 1. Hei. Det er mye som kommer opp nå. Akeleiene har jeg ikke sett noe til enda. Håper de ikke har gått. Kommet langt hos deg. Både prydsvinerot og floks er i gang her også. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det virker som det var regnværet, og etpar dager med sol som satte fart i alt. Vi er heldige som har så tidlig vår. Ha en fin ny uke Hanne-Lise:)

   Slett
 2. Hei!

  Flotte vårbilder. Deilig å se at påskeliljene åpner seg. Så langt det har kommet hos dere. Her står snøklokkene på det fineste. Tror kanskje det holder noen dagen til fordi det er så kaldt. Gressløken er kanskje to cm. Ja, våren er intens. I dag har jeg fått sådd akkurat det jeg hadde planlagt + en til.

  Ha det godt i denne hektiske tida! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Ja jeg så at du hadde så nydelige Snøklokker, de holder seg lengre hvis det er litt kjølig. Her hos meg er Gressløken ca 25 cm høy, det er så mildt om vinteren her. Ha det godt Anne!

   Slett
 3. Vi velger oss april! En deilig måned og spesielt nå når vi fikk litt solskinn også :-)) Fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fantastisk de dagene vi har sol! Men i morgen skal det visst ruske seg til litt igjen, håper ikke det blir langvarig:) Ha en fin ny uke!

   Slett
 4. Skal si at det skjer mye i hagen din på en gang nå! Flotte påskeliljer du har! De får jeg ikke så godt til her dessverre.
  Perleblomster er så søte!

  Ønsker deg en fin dag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå går det fremover her, og alt skjer så fort. Påskeliljer trives veldig godt på vestlandet, det har nok noe med disse milde våte vintrene å gjøre. Perleblomstene er søte, og jeg kunne godt tenkt meg flere av de. Ha en fin dag Marit:)

   Slett
 5. Du ligger godt foran meg i hagen din, det er sikkert. Koselig med den lille tigerliljespiren:)
  Her ser det ikke ut som varmen varer(10+), meldes noe kjøligere og noe nedbør.
  Perleblomstene er så vidt kommet i gang her, de er fine:)
  Ha en fin vårdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er tidlig vår her på Vestlandet. Våren er nok den fineste tiden her, men somrene kan bli våte:)Jeg liker også perleblomstene veldig godt. Ha en fin dag Kathrine:)

   Slett
 6. Så flott med blomstring i april :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. April er en flott måned! Det er nå det skjer:)

   Slett
 7. Så langt alt har kommet. Tror jeg må prøve å få tid å rydde i bedene, kanskje det ligger noe spennende under alt det visne. Tenkte på en ting. Du lager jo ting av ull. Jeg har noen sekker med saueull som vi skal tette et laftet bygg med, men tenkte kanskje at jeg også kunne lage noe av det i påsken. Kan jeg tove det på noen måte? Er så lenge siden ungene var små og vi laget sånt at jeg har glemt det. Har du noen tips? Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har kommet langt nå, og jeg oppdager stadig noe nytt i hagen.I dag regner det, og blåser ganske mye , så det ser ikke ut som det blir hagevær i dag. Du kan prøve å tove ullen med grønnsåpe og vann til påskeegg eller sitteunderlag. Jeg kjøper vasket og farget ull som jeg filter med filtenål, og har ikke så mye erfaring med toving dessverre. Ha en fin dag Ingeborg!

   Slett
 8. Så mykje fint du har i snarleg blomst.
  Det skjer mykje no sjølv om det stormar og bles.

  Fin onsdag frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja det skjer mye nå om dagen. Det har regnet og blåst i natt, men nå er det sol igjen:) Ha en fin Dag Anne-Mari!

   Slett