søndag 9. juli 2017

Sommerdager

 Sommerdager på Vestlandet kan bety så mangt, for været snur så fort her ved kysten. I natt har det regnet forferdelig, men i dag er det opphholdsvær og det går an å være ute igjen.og hvem vet kanskje blir det sol i kveld. Blomstene liker seg i alle fall, og vi vanner sjelden. Jordbærsesongen har såvidt startet, og Tigerliljene blomstrer. Og får vi noen fine dager med sol ,så flytter vi på naustet noen dager. For det ligger så nært at vi kan gå hjem å se til hagen når vi måtte ønske det, samtidig som vi har "rorbuferie". Det er kjekt å være ved sjøen på fine sommerdager.
                               Tigerlilje...
                               Jeg syns den hører hjemme i bestemorhager...
                               Jordbærsesong (corona)
                              Nina Weibull kommer snart...
                               Grønt i Drivhuset....
                               Tomatblomster...
                               Litt sent ute i år, men sommeren er lang...
                               Prydgresskar...
                               Og, endel andre som skal ut i nyttehagen...
                               Løpestikke...
                                         Hortensia på vei....
                              Årets første Ringblonst åpner seg.
                               Ha en fin ny hageuke :)

24 kommentarer:

 1. Kjekt med rorbuer i nærheten! Flotte jordbær hos deg. Det er ikke noe som smaker bedre enn solvarme bær.

  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er greit å ha sitt eget ferieparadis på gården:) Jordbæråker er også veldig koselig, og det ser ut til å bli bra med bær i år også. Ha en fin kveld Marit :)

   Slett
 2. Jeg lurer på om tigerliljen du fikk fra meg ikke er den rette tigerliljen? Trodde jeg sende deg den rette, Mine er sterkt oransje med sorte prikker, og hodet henger litt. Små blomster.
  De var i hagen her da vi flyttet inn.
  Kanskje jeg skulle sende deg en ny forsyning? Jeg tror jeg gjør det, Inger Johanne. For denne liljen var ikke som den jeg har her. Ok?

  Riktig god helg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør ingenting Kathrine, for jeg ville bare så gjerne ha en Tigerlilje. Og det finnes hundrevis av sorter, og denne jeg viser her har jeg kjøpt som rød lilje. Men den viste seg å være en tigerliljevariant. Den jeg fikk av deg er litt annerledes, og har mer prikker og er iferd med å blomstre av nå. Og, jeg er veldig fornøyd med den:)Ha en fin ny uke Kathrine

   Slett
 3. Hei Inger Johanne. Flott med rorbu i nærheten. Vi reiser heller ikke vekk om sommeren. Flott tigerlilje. Tidlig ringblomst hos deg. Det er ingenting som smaker så godt som årets jordbær. Fortsatt fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 4. Hei! Ja vi er heldige som har den,som vi kan feriere i og bruke som gjesterorbu når vi vil. Herlig å ha en jordbæråker også, der man kan gå ut å plukke selv hver morgen i sesong. Ha en fin ny uke Hanne-Lise:)

  SvarSlett
 5. Ja, nei, veret er eit kapittel for seg..
  Men både hos deg og hos meg veks og gror det.
  Me har ete både jordbær frå hagen og blåbær frå marka så
  naturen går sin gang sjølv om det har vore 10 grader i mange dagar.

  Ynskjer deg ei fin ny veke.
  Helsing Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, alt er i rute selv om været og temperaturen ikke er det. Det ser ut til at plantene liker dette været:) Ha en fin ny uke Anne-Mari

   Slett
 6. Heldige dere som hadde opphold i går, her regnet det hele dagen, litt opphold mot kvelden, men da vi bestemte oss for å gå en tur begynte det selvsagt å styrtregne igjen, så den ble kort. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi var heldige og slapp regnet i går. Det kom en styrtebyge i natt, men i dag er det blå himmel igjen. Ønsker deg en fin ny uke med fint hagevær :)

   Slett
 7. Mmm, jordbær er godt :-)
  Vakre tigerliljer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, helt enig, jordbær er sommer :)

   Slett
 8. Deilig med jordbær... nå :-))) Jordbærkake med fløte :-)
  Tigerlilje din er så fint.
  Ahhh og første ringblomst... jeg liker. Jeg har ikke enda oppdaget her med meg.
  Masse glede i hagen. God uke. Klem fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jordbærkake er også godt. Tigerliljen blomstrer fint nå, og det er sprekkeferdige Ringblomster i bedet. Mye å glede seg over i juli! Ha en fin ny uke Viola :)

   Slett
 9. Hei Inger Johanne!
  Det må være deilig å sovne til og våkne til lyden av vann som slår mot land. Det er ingenting som lukter så godt som salt sjø. Det savner jeg.
  God natt ved havet! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, ja det er herlig ved sjøen. Sjølukt er det beste som finnes ja,det er jeg helt enig i. God natt Anne

   Slett
 10. Hei Inger Johanne, her hos oss har vi måttet vanne og vanne, men nå har vi endelig fått litt regn.
  Hos deg ser det kjempefint ut, er jo bare å glede seg til både jordbær og tomater. Du sier du er litt sent ute i år, men jeg har ikke rukket å så ringblomster - så tror frøene må ligge til neste år.
  Ble litt nysgjerrig når du sier at du kjøpte rød lilje, men det var Tigerlilje. Din lilje ligner litt på en jeg har. Min er helt dyp rød og ikke så høy.
  Ønsker deg fine soldager i Rorbua!
  Hilsen Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg ble også litt overrasket når jeg oppdaget at det var en Tigerlilje jeg hadde kjøpt. Det finnes flere varianter av de. Ja, det er ikke lett å rekke alt om våren, det blir alltid litt hektisk med alt som skal såes på en gang :) Vi har nesten ikke vannet i sommer, for det rekker ikke å tørke opp før neste regnbyge kommer. Men regnet kommer helst om natten heldigvis.Ha en fin sommeruke i hagen

   Slett
 11. Ja på Vestlandet må vi være flinke å nyte godværet når det er her :-)) Det høres deilig ut med kort vei til sjø og naust! Kos deg med sommeren og jordbærene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er sant, været skifter fort :) Vi trenger ikke reise langt for å få litt forandring i hverdagen, samtidig som vi kan plukke jordbær i hagen :) Ha fine sommerdager

   Slett
 12. Vestland, vestland! Som bergenser skjønner jeg hva du mener:) Litt bedre her øst, men har vært rimelig ustabilt. Nå "truer" de med fint vær heldigvis.
  Nyt dagene i naustet.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja. da skjønner du :) Det er fint å feriere i gangavstand fra hagen ja:) Hadde vært kjekt med litt varmere vær, men varmen kommer vel engang utpå sommeren. Ha en fin sommer

   Slett
 13. Heisann, ja, nå har sola gjort sitt, og regnet gjort godt. Det trengs mer regn her, for jorda er knusktørr. Jeg kom altfor sent i gang med vanning. Tenkte ikke på at vinden tørker den så fort ut.
  Venter utålmodig på ringblomstene. De har grodd tregt. Ha fine late dager i naustet ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, vanligvis går det tregt med Ringblomstene her også,så i år sådde jeg de i plantebrett og satte de i drivhuset.Og da kom de fort, å nå blomstrer de som bare det:) Ha en fin sommerferie :)

   Slett