torsdag 9. februar 2017

Kjølige dager i hagen

 De kjølige dagene fortsetter, men det er ikke så kaldt at vi ikke kan jobbe i hagen.I vannstampene til sauene  må vi knuse is, for at de skal komme til vannet, og jorden er frossen. Men solen skinner fra skyfri himmel, og det vrimler av meiser rundt foringsplassen. Veden fra treet som veltet i stormen, ligger i en haug utenfor vedskjulet, og venter på neste prosess, og vi venter på at vindretningen skal bli perfekt for brenning av grener, kvist og kvast. Grønnkålen i nyttehagen trives i kulden, og i dag har jeg hentet inn litt som tilbehør til Steinbit og Hollandaisesaus.
                               Knust is fra fra vannstampen i dag...
                                Vinterved i hagen, herfra fraktes den med trillebår...
                               Bjørken er fjernet , og bakken er grovryddet...
                               Sauene kommer hjem for å få høy og kraftfor...
                               Ved til neste vinter er godt og ha...
                               Nille må være med på alt som skjer...
                               Fuglene vrimler rundt foringsplassen....
                               Grønnkålen klarer seg fint i nyttehagen om vinteren.
                               Ha fine februardager!

16 kommentarer:

 1. Ja, vann må sauene ha! Det er så uvant å se at bakken er grønn, for her har det kommet 20 cm med snø. Det er jeg veldig glad for. Flott julerose som blomstrer hos deg.
  Din Nille har akkurat samme tegninger som på min Felix :)
  God helg, Inger Johanne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og det fryser fort dette vannet. Ja, det er nok litt rart for deg å se grønt gress på denne tiden av året, men her er det helt vanlig. Og på lørdag er det meldt plussgrader igjen. Morsomt at Nille har samme tegninger som Felix da:) God helg Marit!

   Slett
 2. Hei Inger Johanne!
  Morsomt å lese og se din vinter-vårdag. Vi er et vinterland som forbereder oss på neste vinter. Sånn er det bare.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Vintrene er sjelden noe mer enn enn kald vår her på mine kanter, så det er ikke lett å se forskjellen. Bortsett fra at solen har kommet mye høyere på himmelen, og kveldene er lysere. Men ved må vi ha til neste vinter også, så sånn er det:) Ha det godt Anne:)

   Slett
 3. Hei. Du er heldig som har bar mark selv om det er litt kaldt. Det ser heldigvis ut til at det ikke blir så kaldt som de meldte. fra -4 til-7 ligger det på, men det snør og snør. Jeg kan visst vente lenge på våren. Ha det godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Ja, jeg slipper å sitte å vente på at snøen skal forsvinne jeg da, og det er jo bra:) Her har vi hatt fra -fem om natten og ned til minus to om dagen, og på lørdag er det meldt +3 igjen. Ha det godt, og god helg.

   Slett
 4. Ser så hyggelig ut å bo på gård. Jeg hadde ikke grønnkål i fjor og savner den, men i år skal jeg så. Ha en fin helg, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Jeg fikk ett kålmøllangrep i fjor, så rosenkålen gikk tapt. Grønnkålen måtte jeg skjære tilbake, men den kom seg heldigvis. Kjekt å ha noe som tåler vinter og kulde, som en kan bruke til matlaging. God helg Ingeborg:)

   Slett
 5. Grønnkål er mye sterkere enn en skulle tro. Min mor høster også grønnkål om vinteren :-)

  SvarSlett
 6. Ja, det er kjekt med noe som man kan høste av om vinteren, og god er den også. Og,så skal den etter som jeg har hørt være veldig sunn :)

  SvarSlett
 7. Godt å ha ved til neste vinter :-)
  Julerosen er vakker. Deilig med noe som blomstrer på denne tiden.
  Ha en fin søndag.
  Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja ved må vi ha til neste vinter også:) Det er veldig fint med noe som blomstrer om vinteren, når alt annet ligger i dvale, og nå har julerosene fått selskap av snøklokkene og det blir riktig så vårlig. Ha en fin søndag!

   Slett
 8. Koselig med katt som følger med der det skjer.
  Misunner deg grønnkålen. Jeg sluttet med det da det kom så mange rådyr i hagen da jeg lot den stå ute hele vinteren. Og da fant de også løkspirene etter hvert.
  Fint med juleroser! Jeg har ikke juleroser i hagen, men burde absolutt ha det:)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Nille er med på alt som skjer her på gården:) Grønnkålen har jeg i nyttehagen i hønsegården, så der kommer ikke ubudne firbente inn:) Ja, julerosene er til stor glede på denne tiden da hagen ligger i dvale. Ha en fin dag Kathrine:)

   Slett
 9. Så fin julerosa er, her har den lagt ned blada
  pga kuldegradene. Men den reiser seg kanskje igjen.
  Tenk at du kan hauste grønnkål på denne tida.
  Det er vel av det sunnaste ein kan ete har eg forstått.

  Fin februarveke vidare.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja de legger seg nedpå litt når det blir kaldt i lengre tid, men de kommer opp igjen når temperaturen stiger.Grønnkålen tåler godt å stå ute hele vinteren her, og tåler opp til 10 minus. Skal visst være veldig sunn, og så er det veldig kjekt og hente den ute midt på vinteren til matlaging. Denne gangen som tilbehør til Steinbit og Hollandaise. Ha en fin ny uke:)

   Slett