torsdag 2. februar 2017

Våronna

 Nå har vi begynt så smått med våronna her på gården. Greit å begynne allerede tidlig i februar, for våren er alltid litt hektisk når en har gård og hage. Det første prosjektet i år ble treet som veltet over sauegjerdet i orkanen. Og idag har det vært  vindstille og oppholdsvær, og fint å jobbe ute. Treet er felt, grener båret bort, og vinterved saget opp. Så det som står igjen nå er å brenne grener og kvist på et stort bål nede på bakken, når vindretningen er rett, Og rake bakken for småkvist.
                               Snøklokkene fikk litt sol i dag...
                               Disse stormene skaper en hel del ekstra arbeid for oss...
                               Men gir oss massevis av vinterved...
                               Her har treet lagt seg over gjerdet, og presset det ned.
                               Sauene ble veldig nysgjerrige på den motorsagen...
                               Og, fant det tryggest å stikke av en stund...
                               Nå er jobben gjort, og vinterveden sikret.
                               Ha en fin februardag!

14 kommentarer:

 1. Hei. Det er ikke bare når naturkreftene er i sving. Det blir litt ved ut av det.Her er det regn og surt. Ikke til å være ute. God kveld til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Nei, det er voldsomme krefter i disse orkanene. Vi fikk endelig en nedbørsfri dag, så da måtte vi bare få unna dette. Ha en fin kveld :)

   Slett
 2. Det er tidlig våronn!
  Kjekt å ha saget ved nå, så får den ligge å tørke en god stund :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er tidlig, men det er vårvær her nå :) Veden får tørke lenge ja, for vi har fremdeles mye orkanved i vedskjulet :)

   Slett
 3. Heldige er dere som kan starte så tidlig med våronn! Det må være godt å bli ferdig med det alt nå. Jeg er grønn av misunnelse ;)

  Ha en fin kveld, og god helg, Inger Johanne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi er heldige som får gjort unna grovarbeidet før våren kommer:) Og samtidig får vinterveden helt gratis! Forstår godt at du blir litt misunnelig Marit:) Ha en fin kveld, og god helg

   Slett
 4. Hei!
  Snøklokker er jeg veldig glad i. Gleder meg til at de dukker opp igjen. Orkan med trevelt er noe skitt. Det kan være så ødeleggende.
  Får nesten si: God vår! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, det er både fordeler og ulemper ved å bo på Vestlandet:) Fint med mildt klima og tidlig vår. men vi har noen utfordringer med været:) Ha en fin helg, og snarlig vår!

   Slett
 5. Kjempefin rot med mose på! Veldig dekorativ.
  Ja, det er så godt å starte tidlig i hagen. Nå er det skiføre til oss på hytta, så det blir nok noen turer til "vinteren" for oss utover. Greit å kunne oppsøke den når en vil, og at det er vårlig i hagen når vi kommer hjem.
  Fine bilder av sauene dine. Blir det mange som skal lamme til våren?
  Her har snøklokkene stoppet litt opp, for det har vært kaldt på natta. Koselige bilder av dine som virkelig har kommet i blomst!
  God helg til deg:-)  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er greit å få tatt det meste før våren kommer, for da er det mye som skal skje på en gang. Våren er ganske hektisk, og særlig i kjøkkenhagen og nyttehagen, for der gjelder det å få alt i jorden så fort det er frostfritt. Ha en riktig god helg Kathrine:)

   Slett
 6. Oj det ser ut til å være et kjempestort tre. Håper det er en kar du har til å hjelpe deg for det må være en stor jobb å få kuttet opp og kløvd. her i Vestfold hos oss, er det ikke snøklokkene som dukker opp, men i dag dukket snøen opp. Til stor glede for 3 barnebarn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var da stort nok syns jeg:) Ja, mannen min saget, og jeg dro vekk kvist og la det i en haug. Vi skal brenne de tynne grenene, og resten blir det ved av. Her er det snøklokker, men ingen snø. Barnebarna ble nok glade for snøen ja:) Jeg har 6 barnebarn, men de fleste er voksne, selv om jeg er "bare enogseksti" :) Ha en fin ny uke!

   Slett
 7. Deilig at det nærma seg vår.
  Og OK at det er bart så ein får gjere unna f.eks trefelling.
  Akkurat no er det nydelege dager her med sol og skarp luft.
  Håpe det vare.

  Fin veke vidare frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå begynner det å nærme seg første vårmåneden! Det har blitt litt kaldere, men ikke noe kulde å snakke om. Godt å få unna grovarbeidet, så vi er klare for våren. Ha fine dager fremover:)

   Slett