torsdag 20. april 2017

Noen kommer, noen går

 Jeg oppdaget til min store glede at tre av mine fem påskeliljesorter avløser hverandre på blomstring.  Noe som betyr mye lengre påskelilje påskeblomstring hos meg. Denne hentet jeg inn i hagen like før påske, og den har ennå ikke begynt og blomstre. Denne er også fylt som de andre i påskeliljebedet, men den har en mye lysere gulfarge. Inntil videre har jeg plassert den i silen til en gammel saftkoker   så den ikke drukner i regnvann. Etter avblomstring skal den plantes i bed.
                              Jeg måtte få mannen min til å spa den opp, Kjempetung...
                               Disse er de eneste påskeliljene jeg har kjøpt...
                               Her innunder påskeliljebedet skjuler det seg  mye rart:)
                               Minipåskeliljer og Krokus har takket for i år...
                               Nå blomstrer vårens første hvite tulipan...
                               De andre ligger ikke langt etter...
                               Her blir det snart fargerikt, fargeblanding...
                               Jeg ønsket meg en veldig enkel trapp mellom to bed...
                               Og i går overrasket mannen meg med denne, og det ble så fint!
                               Hostaene er på vei opp, og våren er her!
                               Ha fine vårdager!

13 kommentarer:

 1. Så flotte påskeliljer som blomstrer hos deg! Flott trapp også. Det enkle er ofte det beste :) Vakre hvite tulipaner. Hvite blomster er mine favoritter.
  God helg, Inger Johanne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, jeg har samlet de inn her på på gården, for det var så mange som kom opp på jordene våre, og der vil jeg ikke ha de. Men det er fint å ha de i ett stort bed, der de avløser hverandre på blomstring. Trappen mellom to store bed ble veldig fin i all sin enkelhet, og gjorde mye for helhetsbildet i den nye hagen. Ha en riktig god helg Marit!

   Slett
 2. Hei. flotte bilder av påskeliljer. Den trappa var fin. Enkelt og flott. Er veldig glad i hvite tulipaner. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, i og med at jeg har flere sorter, som blomstrer til forskjellige tider, så får jeg en forlenget blomstring. Jeg har også Spaniablåstjerner og pinseliljer i bedet som venter på tur. Den enkle trappen føyde sammen de store bedene,og skapte helhet i hagen. Det skal ikke mye til mange ganger:) Hvite tulipaner er jeg også glad i, og det er de som kommer først av de eldste jeg har. God helg Hanne-Lise!

   Slett
 3. Vakker tulipan!
  God ide av mannen din :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de hvite tulipanene er vakre! Jeg skal hilse ham og si det:)

   Slett
 4. Det er flott med påskeliljer, og i år får vi nyte dem ekstra lenge !
  Nydelig hvit tulipan !
  Nyt våren.
  Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er flott med vårblomstring! Særlig etter en grå snøfattig vinter er det herlig at fargene kommer tilbake! Tulipaner er vakre, og jeg håper jeg får ha de lenge:) Ha flotte vårdager fremover!

   Slett
 5. Hei, flott trapp!
  Jeg har funnet ut at jeg ikke vil ha flere fylte påskeliljer, for de brekker for det minste vindkast - og nå blåser det uavbrutt. En plagsom vind. Lurer på om all planting av påskeliljeløker kan ha ødelagt rotsysytemet til magnolian. Viser den ikke tegn til liv i løpet av høsten, ønsker jeg meg en ny neste vår.
  Ellers så har jeg fått stor sans på påskeliljer de siste åra Mange flotte sorter.
  Ha go´hælj ;:OD) og kos deg i haven!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den ble koselig den, og den føyer fint sammen to store bed så hagen ble mer helhetlig. Brekker de fylte påskeliljene dine? Det gjør ikke disse samme hvor mye det blåser, kanskje en annen sort. I gårkveld blåste det storm i kastene, og av og til trodde jeg at hele dette gamle huset skulle blåse på havet:))Trist med mangoliaen din da, jeg vet at enkelte planter og trær kan ha dårlig kjemi med hverandre. Men jeg forstod det sånn at da ville ikke plantene klare seg i nærheten av røttene til treet, men egentlig så har jeg svært lite kunnskap om dette. Ha en riktig god helg:))

   Slett
 6. Så flott trapp! Billig og enkel er den også, det liker jeg:)
  Koselig med så mye blomstring til deg. Her kom det et nytt lass med snø:(
  Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, noen ganger er det ikke så mye som skal til :) Ja, det er koselig med vårblomstring, og nå som det er så kjølig i været så blomtrer de mye lenger også! Ha en fin kveld

   Slett
 7. Så fint at blomstringen avløser hverandre. Nydelige påskeliljer og tulipaner. Gøy at hostaen er på vei. Her ser jeg ikke snurten til dem enda. Flott julerose og så fin og sjarmerende trapp. :)

  SvarSlett