søndag 30. august 2015

Augustsøndag

 Fin augustsøndag i dag! Sol og blå himmel! Jeg går å rusler rundt om på gården, for å se hva som blomstrer, hvor langt bjørnebærene har kommet, og hva rognen spår om vinteren som kommer. Noen sier hvis det er mye bær på rognen, så blir det mye snø til vinteren. Men, andre sier at Rognen bærer ikke børa to ganger, så da blir det lite snø dersom det er mye bær. Jeg holder en knapp på det siste. Så sånn det ser ut her i år, så blir det bare akkurat passe, for det er hverken mye eller lite bær :)
                               Høyt henger de, og sure er de....
                               Men det er mange her som lager rognebærgele....
                               Fredløs vokser og trives over alt....
                               Denne står i full blomst i veikanten....
                               Jeg vet ikke navnet på den, men den er veldig fin...
                               Store fine nyper nå, for de som vil plukke....
                                         Sauene mine beiter fredelig, og lar seg ikke forstyrre....
                               Bjørnebærene er i ferd med å bli modne....
                               Men jeg må vente litt med å plukke.De må bli sorte...
                               Før jeg kan lage pai av de.....Denne kaller jeg blåknapp :)
                                          Ha en fin augustsøndag :)

17 kommentarer:

 1. Heisann!
  Bjørnebærene deres har kommet lenger enn dem jeg ser på veien til butikken. Der er fremdeles noen i blomst! Og de gule blomstene brukte jeg i buketten med strandstjerner (tidl strandasters). Blomstene kledde hverandre skikkelig godt. Hva de gule heter, vet ikke jeg heller, men lett å finne på Kristins digitale flora som du finner lenke til fra bloggen min! Her er rogna fulle av fine, rene, sterkt røde bær. Lover flott vinter!
  Håper den venter med å komme til jul!
  Ha flott kveld ;:OD)

  SvarSlett
 2. Hei! Da skal jeg prøve å finne ut av det :) Nei, vinteren trenger ikke komme før julaften, for min del :) Håper inderlig vi får en fin høst jeg. Ha en fin ny uke :)

  SvarSlett
 3. Artig å se bilder av nyper, når man lurer på om rosa i egen hage rekker å blomstre:-) Bjørnebær pai høres nydelig ut!
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 4. Ja, det er rart å tenke på faktisk, litt urettferdig fordelt denne sommeren. Håper virkelig rosene dine rekker å blomstre! Ha en riktig fin, varm september :)

  SvarSlett
 5. Bjørnebær hadde jeg et år, men den frøs på vinteren, så da ble det ikke prøvd mere. Rogn er et flott tre! Og bærene er gode til gelé, etter en tur i fryseren.
  Den gule blomsten er nok en Svineblom. Det finnes mange forskjellige av dem, og de er fine.
  Ha en fin fin tirsdag:-)

  SvarSlett
 6. Takk! da skal jeg kalle den svineblom heretter! Bjørnebær har vi mye av her på øya, og de klarer seg godt gjennom vinteren, for her har vi hatt lite frost hittil. Jeg bor på ett av de varmeste stedene i landet, så de fleste planter unngår å fryse. Ha en fin tirsdag du også :)

  SvarSlett
 7. Spennende å gå på fotojakt i hagen din ser jeg. Fine bilder. Den gule blomsten heter Landøyda, og tilhører slekten svineblom, i kurvblomstfamillien. Nå lærte jeg noe nytt, fant den på google. Veldig flotte blomster. :) Det ser koselig ut med sau i hagen. Takk for koselig kommentar på bloggen min!
  Ha en fin uke! :)

  SvarSlett
 8. Takk for hyggelig kommentar. Så kjekt å få vite mer om den gule blomsten :) Jeg har ikke hatt den her før, og det har kommet mange nye plantesorter her i sommer. Men de fleste kjenner jeg fra før. Å, ja sauene er trivelige dyr :) Ha en fin ny uke du også :)

  SvarSlett
 9. Så fine bilder! Rognebær er det mange av her i pr også. Satser på at det blir sånn passe med snø ;)
  Søte sauer du har!

  SvarSlett
 10. Takk, ja det hadde vært fint hvis det ble passe med snø, hverken for mye eller for lite. I fjor hadde vi nesten ikke snø, men holdt på å regne vekk :) Men været får en ikke gjort så mye med, vi får gjøre det beste ut av det :) Ha en fin uke :)

  SvarSlett
 11. Hei!
  Her er det masse rognebær, og jeg håper på lite snø og en mild vinter.
  Blåknapp i blomst har vi for første gang i år. Er kjempefornøyd. Flotte bilder du har tatt.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 12. Ja da blir det sikkert lite snø :) Her har jeg også fått masse blåknapp, det syns jeg er kjekt, for de er så fine :) Ha det godt du også :)

  SvarSlett
 13. Det er så fint med rogn, et flott tre.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Rogn er fint :) Jeg har litt lyst å lage rognebærgele i år, men det kommer an på om tiden strekker til:) Mange prosjekter på gang i september :)

   Slett
 14. Hei!
  Her er det masse rognebær, og jeg håper på lite snø og en mild vinter.
  Blåknapp i blomst har vi for første gang i år. Er kjempefornøyd. Flotte bilder du har tatt.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 15. Jeg forsøkte meg på bjørnebær, men de rakk ikke å bli modne, dessverre. Blåknappen var fin!

  SvarSlett
 16. Nei, bjørnebær kan være litt vanskelige å få modne, de er veldig glade i sol og varme,og det har det vært lite av mange steder i år. Men her ute på øyene ser de ut til å trives:) Ha en riktig fin septemberuke! :)

  SvarSlett