fredag 28. august 2015

Høsten på trappene

 Noen av sommerblomstene i trappen har takket for i år, så nå har de blitt erstattet av lyng Calluna vulgaris "Loki". Høsten nærmer seg med stormskritt, å det må vi innse. Håper at den blir fin.
                                         Spanske margeritter og lyng...
                                         Høstlig krok i hagen....
 Men nå når sommeren snart er over, våknet denne hvite Hortensiaen til liv...
 Jeg fikk den i gave for tre år siden, men den har aldri vist noen fremgang siden...så den har blitt overlatt til seg selv, i en krok i hagen, og mer eller mindre bortglemt...
 Helt til jeg oppdaget at den var i ferd med å blomstre, med en åme på toppen!!
 Nå har den blitt flyttet til ett bedre sted... tror jeg.... håper den vil trives der...
 Tar i mot alle gode Hortensiaråd og tips med takk, for det tror jeg at jeg trenger nå :)
 Fredag syns jeg er dagen for lettvint mat. Så i dag ble det blomkål og romanescosuppe.
                               Det smaker blomkålsuppe, men ser mye bedre ut. Syns jeg da.
                                          Ha en fin fredag !

8 kommentarer:

 1. Syrinhortensia er så fine. Mine begynner så smått å blomstre nå. Jeg har ingen spesielle triks i ermet.

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelig kommentar! Jeg leste nettopp at den trives på vestlandet (etter at jeg la ut innlegget) :) Så da er det håp, i utgangspunktet i alle fall :) God helg!

  SvarSlett
 3. De store blomsterklasene på syrinhortensia blir tunge i regnvær, og i vestlandske vindkuler ligger de gjerne strødd rundt omkring. Så en litt skjermet plass vil spare deg for det triste synet.

  SvarSlett
 4. Takk for tips! Da tror jeg muligens jeg har funnet ett bra sted for den :)

  SvarSlett
 5. Det er hyggelig å se blomstrende lyng, selv om de påminner om at høsten nå står for døren. Vanligvis synes jeg det er en fin tid, men i år føler jeg den godt kan vente noen måneder... ;-) Så artig at din Syrinhortensia har overlevd og nå kommer med blomster. Ha en fortsatt fin helg
  Stein

  SvarSlett
 6. Ja, det er sant, den minner faktisk om høsten som nærmer seg. Skulle kanskje klamret meg til sommeren litt lenger, men gjort er gjort :) Det var litt av en overraskelse at den stusselige hortensiaen kom med blomster, men veldig morsomt da :) Ha en fortsatt fin helg du også!

  SvarSlett
 7. Vi har fine dager nå her i Finnmark, men selv om det er sol og fin temperatur, så blir det fort kaldt på ettermiddagen. Så det merkes at høsten kommer. Ser at de har begynt å selge lyng i butikker. Jeg har forresten likens blåe krukker:-)

  SvarSlett
 8. Å, så kjekt å høre at du har fin temperatur der oppe i nord! Her i vest er det litt opp og ned. Har hatt mye regn og vind i det siste, og da blir det fort surt og kjølig. Men i dag skinner solen og det er 18 pluss. De krukkene har jeg hatt i mange år, de er helt uslitelige, ser ut som de tåler alt. Ha en riktig fin dag :)

  SvarSlett