søndag 6. september 2015

Hagehelg

 Endelig har jeg fått ferdig den nye jordbæråkeren! Lørdag var den store blåsebortdagen. Godt med litt vind, som holder knotten borte, for den er det mye av for tiden. Men det blåste litt i meste laget.
 Først var det å få mer jord i åkeren, så lage fårer og gjødsle skikkelig. Det er viktig for å få godt resultat. Jeg laget fire fårer, litt høye, for jorden vil sige litt sammen etterhvert.
 Så fikk jeg hjelp til å legge sort plast over fårene, og det gikk ganske smertefritt tross vinden. Foreløbig har jeg lagt ned plankebiter og rør, for å holde plasten på plass så den ikke blåser bort.
 Skar så kryss i plasten, og brettet flikene inn under. Så var alt klart for planting.
                               Den første jordbær planten plantes i åkeren....
                               Så kom de alle i jord, en etter en. Har kun brukt egne avleggere.
 I dag er det søndag, og nytt prosjekt. Villbringebær i hagen. Må si jeg er litt spent på de, for dette har jeg aldri prøvd før. Men vi har hentet de fra andre steder på gården, så vi har ingenting å tape..
                               Blir allikevel spennende å se om de vil trives her...
                                         De ble spadd opp med rot, plantet og vannet skikkelig.
                               Vi har tenkt å vanne grundig første tiden, for det er ikke meldt noe regn.
                                          Ha en fin ny uke :)

16 kommentarer:

 1. Hei! Dette så fint ut🌷 lykke til.
  Hilsen Anny

  SvarSlett
 2. Takk for det! Jordbærene klarer seg nok fint, mer spent på bringebærbuskene :) Ha en fin ny uke :)

  SvarSlett
 3. Dette så da kjempefint ut! Tenker det blir bra til neste år.
  En ting jeg har lært om bringebærbusker, er at de sprer seg mye. Så et tips der, er å plante de så en kan klippe med gressklipper på alle kanter. Men det vet du sikkert. Ser ut til at dere har godt med plass.
  To av mine naboer har plantet inntil hekkene her, og nå blir vi "angrepet" av bringebær på alle kanter ,)
  Litt kipt...

  Ha en fin fin søndag:)

  SvarSlett
 4. Takk. ja jeg må nok regne med en del stiklinger i plenen, men bak gjerdet har de ingen mulighet til å formere seg. For der går sauene mine, og de spiser de med det samme de kommer opp:) Hadde vært kjipt hvis naboene hadde fått de i hagen, de kan være plagsomme å få i plenen.Ha en fin søndag du også :)

  SvarSlett
 5. Så flott og praktisk jordbæråker. Minner meg på at jeg må gjøre noe med jordbærene mine også, de har ikke helt optimale forhold.
  Hilsen ingeborg

  SvarSlett
 6. Ja, det er jo lettvint å vedlikeholde den, og det funker fint. Kanskje ikke så veldig pen å se på første året. Men det forandrer seg når plantene vokser til. Å, jordbærene blir rene og pene, og plantene liker seg i varmen under plasten :)

  SvarSlett
 7. Du er kjempeeffektiv! Flott resultat ble det også. Her regnet det hele dagen, så det var ingen hagearbeid på meg.

  SvarSlett
 8. Takk for det:) Ja i løpet av helgen har det skjedd mye, og jeg er veldig glad og lettet for at det er unnagjort. Nå er det hage, ikke anleggsområde :) Her har det ikke regnet. Sol og alt fra sterk kuling til bris som holdt knotten på avstand. Så jeg har vært heldig med været :) Ha en fin ny uke :)

  SvarSlett
 9. Det er skikkelig stas med egne jordbær.
  "Blåsebortdagen" kommer jeg til å huske. Jeg har mange :-)

  SvarSlett
 10. Ja, det er koselig å gå ut om morgenen å hente inn jordbær til frokost. Det er sommer for meg. Ja, det blåser her i vest! Men når alternativet er knott, så er det egentlig greit. Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 11. Det kommer til å bli så bra til neste år hos deg. Villbringebær smaker nydelig, men de er utrolige til å sette rotskudd så de trenger til å holdes litt i sjakk. Ha en fin uke!

  SvarSlett
 12. Jeg håper det:) Denne sommer har blitt viet til flere "store" prosjekter, så neste år håper jeg at jeg kan kose meg med vedlikehold, luking, planting og "pynting" :) Det er jo det jeg liker best i hagen:) Rotskuddproblemene kjenner jeg til, hadde bringebær i hagen i barndomshjemmet. Ha en fin uke du også :)

  SvarSlett
 13. Heisann!
  Så er det bare å vente og se ... før det er mulig å smake. Jeg plukka faktisk i går et markjordbær fra "sultromstellet" jeg anla på forsommeren mellom trappa ned til haven og maturtebedet .
  Har tatt kaffen ute i dag, men noe mer enn det ble det ikke... Ha fine dager!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ett bær er nå en liten begynnelse, tror ikke det var stort mer i jordbæråkeren min første året :D Været her har variert veldig idag, så jeg har ikke vært så mye ute jeg heller :) Ha fine dager du også :)

   Slett
 14. Det skulle ha stått "smultronstellet"!

  SvarSlett
 15. Hehe, ja det er fort gjort å taste feil, det vet jeg alt om :D

  SvarSlett