tirsdag 8. september 2015

September og marknadshelg

 Denne fine septemberdagen, har jeg høstet, raket og ryddet litt på gården. Mange små og store gjøremål som må til på denne årstiden. Løken haster det ikke med ennå, bare såløken blir satt ned.
Så må jeg ta opp en masse såter med høy, som jeg har raket sammen, etter å ha fått slått ett lite stykke land som var overgrodd. Føler meg litt som en nybrottsmann innimellom. Det har ligget brakk lenge her, og det er mye som skal tilbake til det det engang var. Men en må bare ta tiden til hjelp :)
 Men når det gjelder hagen, så er det en ting jeg lurer på. Er det noen der ute som har erfaring med jordbærsorten Senga Sengana? Jeg kjøpte seks planter av den og tolv Korona når jeg laget den første jordbæråkeren her. Korona kommer med masse bær, men Senga Sengana har nesten ingen.
 Jeg har åkeren på nordsiden av huset. Kan det være nordavinden de ikke liker? Selve plantene er store og fine, men bærer utrolig dårlig. Har tenkt å flytte de til sørsiden, for å se om det hjelper.
 På fredag skal jeg rigge til Standen min på marknaden. Så i dag har jeg sett over bilder og håndarbeid som skal med der.Det begynner å nærme seg....
                               Jeg må se litt i kasser og esker, og velge ut det jeg vi ha med...
                               Jeg tror jeg har nok å velge mellom...for en gangs skyld :)
                               Men litt viktig at jeg tar med det som passer best inn i konseptet...
                               Det at jeg har stort atelier i kjelleren, sparer meg for mye leting...
 Oversiktlig og greit, På marknaden har jeg min faste plass, som jeg har hatt i mange år. Det er kjekt  og vite hvor mye plass en har til rådighet, og at vegger og bord står  permanent (i allefall vegger).        Håper det blir kjempeflott vær til helgen, og at det kommer masse besøkende!
                                          Ha en solrik uke i hagen:)

7 kommentarer:

 1. Så mye fint du lager da! Spennende med markedsdager kan jeg tenke meg :)
  Senga sengana var mye brukt som jordbær her før, men nå tror jeg at de fleste rundt her har gått over til Corona. Jeg kjenner dessverre ikke til dyrking av de selv.

  SvarSlett
 2. Takk! Ja, det aller mest spennende er hvordan været blir :) Det er veldig avgjørende. for hvor mange gjester vi får. Håper selvsagt på sol og varme :) Er ikke sikkert at Senga sengana liker seg her. Jeg har ikke så mange planter, men har ikke lyst å kaste de før alt er prøvd. Liker ikke å gi opp, rett og slett :) Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 3. Så flotte bilder du lager, spennende med marked og om noen bilder finner plassen sin i nye hjem! :) Hilsen Else Britt

  SvarSlett
 4. Så flotte bilder du lager, spennende med marked og om noen bilder finner plassen sin i nye hjem! :) Hilsen Else Britt

  SvarSlett
 5. Tusen takk! Ja, håper på en fin helg, og bra vær :)

  SvarSlett
 6. Tusen takk! Hyggelig at du liker bildene mine. Ha en fin kveld :)

  SvarSlett