lørdag 26. september 2015

Høsten, ute og inne

 Her er høstarbeidet godt i gang. Veden er i hus, urter er høstet og tørket. Så nå er det bare litt flytting av planter som må gjøres, noen må inn i kjelleren før kulden setter inn. Men det håper jeg er lenge til.
 Vi har hatt skikkelig høstvær i noen dager, med mørk himmel og styrtebyger. Men idag er det sol og blå himmel, og meldingene fremover lover godvær i en uke :)
 Så her har det vært maling på gang i uværsdagene. Jeg har lenge tenkt å male disse trehvite skapene i spisestuen, for de er alt annet en pene. Men jeg er ikke glad i å male skap, og alt det rotet det medfører. Jeg blir helt svett av å se interiørbloggerene pusse og male hele tiden, skjønner ikke hvor de tar energien fra, beundringsverdig! Men så blir det jo fint da. etterpå :)
 Dette "slagskipet" her har irritert meg lenge. Det har ikke vært lett å fotografere til bloggen i denne stuen, uten å få med litt av skapet, å da er jo hele bildet ødelagt, for å si det mildt.
                                         Men, det er utrolig hva litt maling kan gjøre...
                                         Fargen heter Minty Breeze....
 Neida, jeg har ikke begynt å brodere, det er bare frk Orkidee som følger med på malearbeidet gjennom gardinen. Håper hun godkjenner det. Nå er det bare skrivebordet igjen å male!
                               Snart må vi vel rydde og vaske i drivhuset også.
                               Men det er fort gjort, for vi har ikke så mye der dette første året.
                                          Ha en fortsatt god helg!

17 kommentarer:

 1. Det var masse aktiviteter. Ja, en trenger litt ekstra motivasjon for å gå i gang med sånne malerjobber, men så blir det fint.
  Hilsen ingeborg

  SvarSlett
 2. Ja, det kan bli mye på en gang her i gården. Men, det er deilig å få oppgavene unna, en etter en. Selv om jeg føler at tiden løper fra meg mange ganger :) Ha en fin helg :)

  SvarSlett
 3. Jeg er så enig med deg i det du skriver. Hvir tar de energien fra...
  Vi skal i gang med oppussing her også, og jeg gruer meg. Men det var oppmuntrende å se hvor fint det ble hos deg :)

  SvarSlett
 4. Takk! Ja, lønn for strev, er jo nettopp det at det blir så fint:) Nå holder jeg på å sette på plass serviser osv, og det er den morsomme delen :)

  SvarSlett
 5. Heisann.... nesten bare nødt til å komme i gang jeg også. Henter farvekart til veggen i morra. Det står et skap oppe som er planlagt få et strøk eller to, men orker ikke stresse med det. Fikk meg et nytt motto for et par år siden. Utsett det du kan til morgendagen!
  Det gir som du sier en god følelse å få ting unna... i dag nyter jeg go´været nok en gang. Har mye å gjøre ute, det løper heller ikke fra meg - bare plantene ikke fryser som du skriver - var 3 grader her tidlig. Bør kanskje få inn de to eplene på treet ;:OD)
  Ha en fin dag....

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Jeg har som sagt utsatt denne skapmalingen i flere år, så nå følte jeg at jeg måtte få det gjort :) Mye jobb, men herlig å få det gjort! Her er det grått i dag, men temperaturen har ikke vært under 7 pluss om natten, men det kan jo fort skje. Så det er best å få plantene i hus snart :)

   Slett
 6. PS Jeg vasker drivhuset om våren, bare rydder ut visne planter på høsten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sikkert best å vente til våren, eller så må jeg vel vaske det en gang til :) Ha en fin dag du også :)

   Slett
 7. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg malte veggseksjonen og kjøkkeninnredning for 2 år siden. Så jeg vet hvor mye jobb dette er. Du er flink som har gjennomført dette maleprosjektet! Flott resultat.
   Ha en fin uke.
   Inna

   Slett
  2. Takk! Nei, det er egentlig noe jeg gruer meg til hver gang. Men deilig å få det unnagjort:) Nå kjenner jeg at jeg gleder meg til å få komme ut i hagen igjen, har en del høstarbeid som venter :) Ha en fin uke du også :)

   Slett
 8. For en kjempe forandring. Maling av møbler er skikkelig arbeidsomt, men det blir bra:)

  SvarSlett
 9. Takk! Ja, det hjelper med litt maling, særlig når man er så lei trehvitt som jeg :) Mye arbeid og mye rot:) Men herlig å få det gjort :)

  SvarSlett
 10. Her rydder vi også klart til vinteren :-)) Ikke for det, den må gjerne vente leeenge enda ;-)) Fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mye å gjøre i hagen før frosten kommer, men jeg håper også at det blir lenge til.Ha en fin ny uke du også :)

   Slett
 11. Jeg har sluttet å titte inn til interiørbloggere bortsett fra bloggen til ei venninne, for jeg heller skjønner ikke hvor de henter energien fra,) Men vi tar det igjen på hage vi vel. Det er iallefall kjedelig med sånne malejobber, det er sikkert. Vi skulle ha pusset opp stuen vår, for den har tre forskjellige stiler, men det var å orke det da.
  Så fint det ble til deg! Imponerende at du orket å male hele det svære skapet! Men veldig godt når det er ferdig.
  Ha en fin ukestart:-))

  SvarSlett
 12. Ja, det er ett ork å pusse opp! Derfor blir jeg veldig imponert over interiørbloggerene, som står på hele tiden, og er til inspirasjon for oss andre.De er utrolig dyktige og energiske. Hatten av for de! Jeg er iallefall lettet over å få jobben gjort, men det blir fint med litt maling, selv om det blir lenge mellom hver gang :) Ha en fin ukestart du også:)

  SvarSlett