tirsdag 8. desember 2015

Julebakst


 Nå er jeg i gang med å bake til jul. Å nei, det blir ikke syv slag i år heller! Men jeg har sikkert julekjeks til godt og vel andre påskedag uansett. Idag har jeg bakt Strassburgere, men de pleier og forsvinne lenge før jul, på mystisk vis. Så de må jeg bake mange av, hvis det skal holde til jul.
                               Trivelig bakerot på kjøkkenbordet...
                               Som dere ser har jeg ikke brukt sprøytepose...
                               Jeg har trillet kuler og trykket de flate med gaffel...
                               Ute er det fremdeles regn og vind...
                               Det er ikke mye som minner om jul...
                               Utsikt fra kjøkkenvinduet under julebaksten...
                               Kakeboksene står og venter på å bli fylt opp...
                               Vi får se da, hvor mange det blir til slutt...
                               Kjeksene får tilslutt topping av sjokolade og strøssel...
                               Så da blir de ferdige til ettermiddagskaffen!
                               Ha en trivelig adventstid!

17 kommentarer:

 1. Mmm dette ser godt ut. Veldig trivelig og lunt inne selv om regnet høljer ned ute der ser jeg. Ha det riktig godt i adventstiden. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er gode, og de forsvinner fort :) julestemning blir det uansett vær, julesnøen er ingen selvfølge her på vestlandet :) Ha en fin adventstid du også :)

   Slett
 2. Hei!
  Husker som liten at illustrasjonene på kakeboksene var så spennende. Nesten mer spennende enn det som var inni.
  Her har det vart tykk tåke og regn i dag. Jeg er kanskje en av få som synes det er helt greit med snøfri jul. Her kommer ofte snøen mot nyttårshelga.
  God kveld! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! De gamle kakeboksene er veldig fine de! Jeg er stadig på jakt etter bruktfunn :) Jeg syns også det er greit med grønn jul, for julen kommer uansett den:) Ha en fin adventstid!

   Slett
 3. Ser ut som om vi har det samme været ,) Koselig med julesysler inne da. Jeg bakte litt i går, og til helga blir det syltekoking.
  Koselige bilder! Ha en fin førjulstid:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er vel mye regn og vind langs hele kysten. Baking er en trivelig syssel før jul syns jeg, da kommer julestemningen med en gang, og det blir godt og varmt i huset:) Ha en fin førejulstid du også :)

   Slett
 4. Koselig med julebakst inne når været er sånn. Vi hadde samme været her i går. Nå blir det kjøligere igjen, så det er mye forskjellig vær vi har. Kos deg med de flotte kakene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja julebaksten er bare koselig, og jeg baker bare når jeg har tid og lyst, ikke noe stress:) Været har ikke vært noe trivelig i desember, det regner stort sett hver dag, og det er veldig vått og sølete her. Men sånn er det ofte her på vestlandet om vinteren, julestemningen må vi lage selv, og da blir det jul her også:)Kos deg med julebaksten du også :)

   Slett
 5. Mye godsaker på gang, ser jeg. Skjønner godt de forsvinner :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, disse forsvinner fort:) Jeg må nok lage to doble deiger til hvis det skal holde helt frem til jul! Ha en trivelig førjulstid :)

   Slett
 6. Ååå så mye godt og så lukter det så godt i huset,
  det er nok mange som setter pris på at det lages jul å godsaker tenker jeg.
  Ha en fin førjulstid.

  Her er det 10 varmegrader i dag, hummm

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er koselig i kjøkkenet under julebaksten, og julekjeksen blir godt mottatt kan jeg love =D Det er 8 pluss her i dag, så det er ikke mye om minner om jul ute. Men inne er førjulstemningen på plass =D Ha en fin førjulstid du også!

   Slett
 7. Hyggelig med julebakst. Her blir det mest gjærbakst, rundstykker ,
  brød osv. Men til helgen får vi noen barn, barnebarn på besøk, så da blir det nok litt baking.
  (Skjønner at mine dataferdigheter ikke er helt på topp, har lagt meg til som følger hos deg, men får ikke automatisk opp dine innlegg. Har nok noe med g+ å gjøre, så jeg får be om litt hjelp i helgen :-))
  Ha en fortsatt fin uke.
  Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er hyggelig med julebakst om man har tid og lyst, og ikke stresser med det sånn som før i tiden :) Dataferdighetene mine er heller ikke noe å skryte av, for å si det mildt. Godt å ty til hjelp fra yngre krefter innimellom :) Takk for at du har lagt deg til som følger, det har jeg glemt å si :)Ha en fortsatt fin uke du også!

   Slett
 8. Hyggelig med julebakst. Her blir det mest gjærbakst, rundstykker ,
  brød osv. Men til helgen får vi noen barn, barnebarn på besøk, så da blir det nok litt baking.
  (Skjønner at mine dataferdigheter ikke er helt på topp, har lagt meg til som følger hos deg, men får ikke automatisk opp dine innlegg. Har nok noe med g+ å gjøre, så jeg får be om litt hjelp i helgen :-))
  Ha en fortsatt fin uke.
  Eirin

  SvarSlett
 9. Heisann! Mmmmm, tenna løper i vann.... jeg har fremdeles til gode å ta fram kakeformene. Delfiakake står på timeplanen, ellers går det mest i frukt/krydder-formkaker her i huset, bløte og saftige... Ha god bakst ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Delfiakake er kjempegodt! Det pleide alltid bestemoren min å lage til jul! Jeg har i grunnen ingen konkret plan videre, bortsett fra pepperkakehus, men det må jeg ha i julen =D God bakst du også =D

   Slett