torsdag 17. desember 2015

Julekaker og julenisser

 Nå har jeg laget risboller til jul. Det kan vel neppe kalles baking, for det er så lettvint, at det er vel nærmest for juks å regne. Men de blir godt mottatt fremdeles, og da er vel alt såre vel :)
                               Noen har jeg hatt strøssel på, andre ikke...
                               Enda en omgang Strassburgere, for de går fort unna...
                               De er ikke veldig søte, men de smelter på tunga...derfor :)
 Da har jeg pepperkakehus, pepperkakehjerter og pepperkaker igjen...Jeg skal lage dobbel pepperkakedeig i morgen, for jeg skal bake på lørdag, og kanskje søndag...eller mandag.
 Jeg har egentlig ikke så mange nisser fremme i julen. Men denne nissekona får alltid en plass i kjøkkenet. Mannen min tok henne med fra en pub, i sine yngre og litt villere dager. Så hun er en kvinne med fortid! Men hun har absolutt en fremtid her på gården, og alltid like blid :)
                               Litt bustete på håret... men hva gjør vel det...
                                         Vi er jo midt i julebaksten...
                               Å, sånn er det med den saken.
                                         Men, jeg har også denne gamle nissen...
                               Den kjøpte mine besteforeldre i 1957. Jeg har alltid lurt på...
                               og gjør det fremdeles. Hvorfor har han ikke strømper og sko?
                               Ha en trivelig førjulstid!

9 kommentarer:

 1. Så flink du er til å bake! Jeg har laget kokosmakroner i dag med en ny oppskrift, og de var supergode. Livsfarlig, for en liten boks blir borte på et blunk ;)

  Koselige nisser!

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, men det blir ikke syv sorter da :)Kokosmakroner forsvinner fort ja, så det er lurt å vente til julen er like om hjørnet, sånn som nå =D Pepperkaker har jeg derimot leenge, så jeg lener meg litt på de, og baker mer enn nok. Ha en fin kveld du også :)

   Slett
 2. Hei!
  Risboller hadde jeg glemt og det som er så godt. Er så glad i kakebokser. Kan huske som barn at bildene fikk meg til å drømme.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og så er det så lettvint. Det er koselig med kakebokser, det er jeg helt enig med deg i. Jeg stikker ofte innom gjenbrukbutikken, for å se om jeg kan komme over noen fine gamle som jeg drar kjensel på :) Ha det godt du også!

   Slett
 3. Hei igjen!
  Må ikke glemme nissa og nissen som har en lang historie. Kjempefine

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja , de har hatt ett langt og begivenhetsrikt nisseliv :)

   Slett
 4. Heisann, ja, nå er vi i gang... Jeg har som du har sett, lagd og ikke bakt i dag. Er spent på om det kan måle seg med mammas gode gamle, ikke sunne Delfiakake.
  Naboen hadde så mange nisser i stua si at det var nok for oss, men noen nisser kommer vi ikke bort fra: de ungene ga til besteforeldre og som nå er kommet tilbake til oss igjen! Kanskje du kan strikke et par sikker til nissen din?
  Ha go´ adventshælj ;:OD)

  SvarSlett
 5. Heisann, ja, nå er vi i gang... Jeg har som du har sett, lagd og ikke bakt i dag. Er spent på om det kan måle seg med mammas gode gamle, ikke sunne Delfiakake.
  Naboen hadde så mange nisser i stua si at det var nok for oss, men noen nisser kommer vi ikke bort fra: de ungene ga til besteforeldre og som nå er kommet tilbake til oss igjen! Kanskje du kan strikke et par sikker til nissen din?
  Ha go´ adventshælj ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja det er jeg sikker på at den gjør, med alt det gode du har puttet oppi. Den ser veldig god ut! Det kan bli for mange nisser ja, du har rett i det. Men disse to måå jeg ha med, ellers så blir det ikke jul =D Jeg må nok strikke sokker til gammelnissen, ikke det at det er kaldt da men..det er jo snart jul :)Ha en fin adventshelg du også :)

   Slett