mandag 26. september 2016

Hvit jul i hagen!

 Håper jeg ikke skremte dere nå, men mine tre små perleevighetsblomster har bredt seg utover ett helt bed og kan ved første øyekast assosieres med nysnø, Og ikke bare det, men en av mine Helleborus niger, hvit julerose står i full blomst! Er det rart jeg kommer i julestemning? I følge google skal de blomstre om våren, etter at vinteren har sluppet taket. Ingen regel uten unntak tydeligvis :) Livet er uforutsigbart, og det er livet i hagen også! Derfor er det så spennende!
                               Her er de i ferd med å åpne seg etter regnet...
                               Fine små evighetsblomster kommer frem...
                               Jeg har lyst til å tørke noen, selv om det er veldig 80-talls :)
                               Julerose i september, I fjor blomstret de til jul...
                               Sneglene  har oppdaget de også,,,
                               Hvite juleroser er de eneste av sitt slag sneglene liker...
                               Og jeg har bare hvite! Snakk om flaks :)
                               Nå begynner tomatene i solveggen å modnes...
                               Nesten litt utrolig i denne dårlige vestlandsommeren...
                               Men en veldig hyggelig overraskelse da...
                               Blomstrende gressløk med bie...
                               Ringblomsten holder også stand, i julehagen,,,
                               Jeg har høstet og tørket Oregano, så holder leenge...
                               Blomstrende Oregano i kjøkkenhagen.
                               Ha en flott ny uke i hagen!

16 kommentarer:

 1. Ja, nå lurte jeg på hva som hadde skjedd ;)
  Nydelige hvite blomster! Min hvite julerose blomstrer også her, men den har holdt på sånn i hele sommer. Hyggelig med blomstring uansett :)
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ser ut som det har snødd enkelte steder, med masse hvit blomstring! Jeg ble veldig overrasket over at den ene julerosen stod i full blomst! De to andre har knopper sånn som i fjor, og da kommer de nok ikke før nærmere jul :) Kanskje de er litt uforutsigbare disse julerosene! Ha en fin kveld Marit!

   Slett
 2. Tenk om vi kunne ha en slik julehage. Det hadde ikke vært meg i mot. Perleevighetsblomstene er flotte. Tørk dem og glem 80-tallet.Nå er nå.
  God kveld! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det hadde vært noe! Ja, jeg tror jeg kommer til å tørke de, for jeg har en stilig vase som roper på de! 80-Tallet glemt :) God kveld :)

   Slett
 3. Så fin din perleevighetsblomst er. Den kjenner jeg ikke til. Skal sjekke herdigheten på den og prøve den. Jeg liker de hvite staudene, men det er få av dem i herdighetssone 6-7.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, fin er den, men den krever mye plass! Navnet er Anaphalis triplinervis, den blir også kalt Summer snow :) Jeg tror den har høy herdighetssone, for ett av de mange navnene på den er Sibirsk edelweiss! Lykke til!

   Slett
 4. Så det er sånn den blir den lille blomsten jeg fant her, perleevighetsblomst, gøy å se. Regnet egentlig ikke med at det hadde snødd hos deg, i og med at jeg nesten kan se bort på klare dager, i hvert fall i retning Espevær! Julerosen har faktisk blomstret her også, den ene, pink frost, men den er avblomstret nå, ja det er litt rart. Ha en fin dag, håper ikke vinden blir så sterk som meldt. Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nok sånn den blir etterhvert. Noen kaller den Summer snow, og det er egentlig ett passende navn:) Her ser det i alle fall ut som det har snødd! Jeg kan ikke se at den har spredd seg, men den vokser veldig utover i løpet av sommeren! Håper heller ikke at det blir så ille som meldt, for denne vinden har vi hatt lenge nok:) Ha en fin dag!

   Slett
 5. Heisann, håper på at blomstene er det eneste som minner om jul foreløpig!
  Evighetsblomstene er jo bare helt skjønne med et dekke av hvitt mot det grønne. Nå må jeg også skjekke julerosa. Sist så jeg at "noen" hadde kost seg med bladene .... Her er også noen krydderurter standhaftige. Meldt storm til kvelden, så de får nok kjendt på høstvinden dagene som kommer. Ha en riktig god uke ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, det er nok bare disse to som minner meg om jul:) Ellers blåser og regner det kraftig her i dag, og det skal i følge meldingene bare bli verre. Jeg har også endel urter som jeg ikke har høstet, men de viktigste er i hus! Ha en fin uke :)

   Slett
 6. Ble litt bekymret nå ja :-)
  Veldig flott med hvite blomster.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er fine, men de krever mye plass :) Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor noen kaller de Summer snow, for det ser faktisk ut som det har snødd her! I dag har jeg hentet inn en bukett som jeg har hengt opp til tørk, for de er jo evighetsblomster.

   Slett
 7. Jeg har også oregano, men har aldri brukt den til noe.
  Nå fikk jeg lyst til å tørke litt av den :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den kan du tørke i komfyren på maks 42 grader.Det funker fint,jeg har nylig gjort det med veldig bra resultat! Det enkleste er og tørke de med stilk, for da er det lett å raspe bladene av når de er tørre. Lykke til :)

   Slett
 8. Så fin Perleevighetsblomsen var! Og så stor. Wow!

  Jeg og tørker masse oregano. Lager forskjellige krydderblandinger og bruker den som den er i forskjellig mat. Bergmynte er et vanlig navn på den også. Vokser vist vilt noen steder i Norge. Men vet ikke om den vokser vilt her i Midt-Norge.

  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har også tørket mye, for den kan brukes til så mangt. Mannen min bruker etpar ts i vannet når han koker fisk, for den fremhever smaken på fisken påstår han. Og jeg bruke den til mange forskjellige matretter.Jeg har ikke hørt at den vokser vilt, men det høres sannsynlig ut, for den ser ut til å trives i norsk natur og tåler å overvintre ute :)

   Slett