fredag 30. september 2016

Storm i vest

 Stormen har herjet vestlandet denne uken. Drivhuset har vært gjennom sin første virkelige test, og bestod med glans! Det er vanskelig å ta  bilder som viser  styrken i en storm eller orkan, men denne gangen syns jeg at jeg fikk det til, på de to første i alle fall. Bildene under viser stormen den 9.nov i fjor, som ødela drivhuset vårt som ikke var sterkt nok for vestlandske høststormer.
                               Selve reisverket var for spinkelt til å tåle en storm...
                               Å, når rutene faller ut, kommer stormen inn...
                                Men, nå har drivhuset blitt bygget opp igjen...
                               Og, denne gang i solid treverk...
                               Men disse stormene gir seg ikke før de har revet ned noe..
                               Denne gangen var det en bjørk, og ett gjerde...
                               Stormen river og sliter i Svarthyllen
                               Mørke skyer stenger for dagslyset...
                               Små elver renner inn på jordene våre...
                               Og, jeg ser at vi får noe å pusle med fremover :)
                               Ha en riktig god helg!

14 kommentarer:

 1. Huff ja, dere i vest er hardt prøvet av været! Godt at drivhuset besto testen.
  God helg, Inger Johanne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan være en prøvelse av og til :) Ja, drivhuset stod, og det er jeg veldig glad for! Vi kan jo ikke bygge nytt hvert eneste år:) Nå har stormen endelig stilnet, og det skal bli godt å slippe larmen fra den. Ha en riktig god helg Marit :)

   Slett
 2. Godt du har fått et skikkelig drivhus! Jeg har avskrevet drivhus med enkelt rammeverk. Kommer ikke til å funke. Rett og slett.
  Nå fikk dere mere ved, ser jeg. Her pleier det å gå bra med trærne rundt huset, men på hytta kan det knekke endel.
  Ønsker deg en god helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå fikk vi testet drivhuset i skikkelig storm, fra den verste retningen!Det gikk ikke med vanlig drivhus her som det er så værhardt. Hadde håpet å slippe rotvelte og ødelagt gjerde også, men en kan vel ikke få både i pose og sekk heller :) Ha en riktig god helg :)

   Slett
 3. Her har det blåst kraftig i to dager, men ikke sammenlignet med hva det har gjort hos deg. Godt at drivhuset er godt planta. Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er disse høststormene som driver å herjer nå vet du! Er glad så lenge det ikke blåser opp til Orkan jeg! Jeg opplevde den store nyttårsorkanen på nordvestlandet på nittitallet, og at hele øya jeg bodde på så ut som om den var bombet! Men det var en sterk orkan ,med syklon i kastene!Stormer må vi tåle vi som bor på vestlandet, for de er ikke til å unngå :) Drivhuset tålte heldigvis stormen, og det er jeg veldig glad for:) Ha en fin helg!

   Slett
  2. Det du beskriver, er jeg veldig glad for at jeg ikke har opplevd. Håper at jeg aldri opplever det heller.
   Fin helg til deg også. Forhåpentligvis i stille vær.

   Slett
 4. Oj, dere har hatt enda sterkere vind enn her.
  Godt at drivhuset tålte det :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi har hatt en storm, eller to i høst! Men det er helt vanlig , for oss som bor i værharde strøk :) Så nå har drivhuset bestått stormtesten, og det er jeg veldig glad for!Håper det blir lenge til vi får orkan, for den er mye mer ødeleggende! Da må vi nok sikre drivhuset litt ekstra :)

   Slett
 5. Nei, det håper jeg du slipper å oppleve! Jeg blir fremdeles litt engstelig når det vi får orkanvarsel her!Jeg har opplevd mange orkaner siden den gang, men aldri så sterke som nyttårsorkanen på nordvestlandet.Håper ikke det skjer igjen! Ha en fin helg du også :)

  SvarSlett
 6. Stormen var nok verre der sør hos dokke. Jammen bra drivhuser sto han av.
  Det er uante krefter i sving når den herjer.
  Her har vore nydeleg ver både i går og i dag, eg fekk rydda mykje ute og måtte faktisk kaste jakka..

  Gode haustdagar til deg !

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den var nok verre her denne gangen. Det var godt å se at drivhuset tålte de sterke kastene ja :) Ellers gjenstår det endel rydding, og ikke minst ta fatt på rotveltet og det ødelagte gjerdet! Flott vær i dag, som meldes å vare en stund! Ha flotte høstdager fremover!

   Slett
 7. Åå .. det var synd med drivhuset i fjor. Synes jeg ser stormkastene i bildene. Så bra at det nye klarte seg gjennom stormen. :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var utrolig trist å miste drivhuset samme år som det ble bygget! Det var som å begynne helt på nytt i vår, men denne gangen i solid treverk.Nå har vi sett at det står av stormen, men om det blir orkan i vinter så må vi nok sikre det ytterligere!

   Slett