torsdag 30. mars 2017

Vårsysler til vanns og til lands

 Det er ikke ofte at mannen min ber meg om hjelp med hobbyen sin, som er fisking. Men når fangsten blir så stor at han ikke klarer å få den hjem, så må det til. Vi har ikke vei til naustet, så vi måtte ro sildefangsten over viken, sånn at vi fikk fraktet den  opp til huset med bil. Så nå er fangsten i hus,og skal bli til Stekesild, spekesild, lubbesild, boknasild og sursild. Han  fikk også en Sei og en Torsk som vi hadde til middag. Litt grått og duskregn i dag, men ikke kaldt. I hagen har humlene kommet frem for å vårens første måltid, så nå er det Krokus som står på menyen.
                               Dette er ca halvparten av sildefangsten...
                               Heldigvis er det vei på den andre siden...
                               Det er heller ikke langt å ro...
                               Stille og fint på sjøen i dag...
                               Mange fine maritime motiver...
                               Endelig har vi fått sild, som vi har ventet på så lenge...
                               Og en kjempegod middag av sei og torsk i dag...
                               Hjemme i hagen  har humlene fest.
                               Ha en fin vårdag!

26 kommentarer:

  1. Flotte bilder! Morsomt at du måtte hjelpe til :)
    Tenk å få så mye fisk på en gang! Vakre krokus hos deg.

    Ha en fortsatt fin dag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, var ikke det morsomt:) Det har i alle fall aldri skjedd før, at han har fått mer fisk enn han klarte å bære! Han fikk 210 sild på to dager:) Ha en fin ettermiddag Marit!

      Slett
  2. Hei!
    Mye deilig mat framover. Det er så fint at noe blomstrer når humlene kommer. Flotte bilder.
    Ha det godt! Anne

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, ja, her blir det silderetter i mange varianter fremover:) Heldigvis har jeg også masse mat til humlene også, så jeg får gitt ett lite bidrag til økosystemet:) Ha det godt Anne!

      Slett
  3. Jum jum :-)) Fersk fisk er jo neste umulig å få tak i om man ikke fisker selv. Vi håper på fisketurer i påsken :-))

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det har du rett i, så det er nok lettere å fiske den selv:) Da er den i alle fall garantert fersk! Ha en fin kveld:)

      Slett
  4. Oj, så mye sild! Ja, da har dere en stund framover :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det ble litt mye, spørs om vi må selge Lubbesild i år:)

      Slett
  5. Så mye flott sild! Sild er godt, og er jo nesten som poteten, kan brukes til veldig mye:)
    Vi fisker bare ørret på fjellet. Selv er jeg oppvokst med fluefiske i elver, men nå blir det stort sett med sluk i fjellvann ved hytta vår.
    Tenk at du har humler allerede! Det er litt for kaldt her enda, men kanskje de kommer til helgen da det er meldt varmere vær.
    Ha en fortsatt fin vår:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, Sild kan brukes til så mangt. Fersk i fryseren holder den ikke lenge, men her vi bor er det tradisjon på tørket og røkt sild som vi kan oppbevare lenge.Og mannen min er veldig flink til dette. Humlene har kommet, så det er flott at jeg har Krokus å by på:) Snart kommer Påskelijer, Tulipaner og Spaniablåstjerner også. Ha en fin vår Kathrine:)

      Slett
  6. Hei. Ikke værst. Det er så godt med fersk fisk. Flotte krokuser. Ja, humla suser her også. Ønsker deg en fin kveld.
    Hilsen Hanne-Lise.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. Ja, det var voldsom til fangst han fikk! Kokuser er fine, og humlene liker de like godt som jeg gjør:) Ha en fin helg, og kos deg i hagen:)

      Slett
  7. Flott med stor fangst ! Litt jobb når den er kommet hjem også :-)
    Bier og humler er i sving her også.
    Ha en fin helg-
    Eirin

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er lenge siden sist han fikk så mye sild! Heldigvis er han veldig flink til salte, tørke og røyke sild, så den holder seg i lang tid:) Humlene har våknet fra dvalen ja, godt vi har mat til de:) Ha en fin helg Eirin og Lars!

      Slett
  8. Lykkelig :-)) Jeg elsker vann, båt og fisk.
    Ønsker fortsatt gode stor fangst.
    Hilsen og klem fra Viola

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det Viola:) Ettersom du har vært på ferie på vestlandet, så har du vel vært med på fisketurer på sjøen regner jeg med:) Ha kjempefine vårdager fremover! Klem fra Inger Johanne:)

      Slett
  9. Hei! Herlig å få så mye god fisk. Heldig er den som har båt på vestlandet.
    Vi satser på å få ørret i garnet på hytta i påsken. Men idag er det fint hagevær, så jeg får satse på opprydding, og kos i hagen før det:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er moro å få stor fangst, så båten er viktig for oss som bor her. Hageværet er så som så i dag, men det blir vel flere fine dager fremover:) Ha en riktig god helg!

      Slett
  10. De kalte det for 'sildmørkt' ut i august når silda gikk seg på garn husker jeg.
    Det blir vel likedan på vårparten også da.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er nok det. Her er det veldig viktig å få mye sild om våren, for ellers går det ikke an å lage Lubbesild. Den skal røykes og tørkes og være ferdig når gjøken galer:)

      Slett
  11. Heisann... ser ut til å ha vært en flott dag. Sild er ikke noe vi har her på disse kanter. Gleder meg til at torsken kan trekkes i fjorden. Ha en nydelig våruke ;:OD)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei...ja det har vært fint etpar dager, håper på fler:) Vi fikk masse sild ja, men det er mye annet godt i sjøen også.Fersk torsk er kjempegodt. Ha en fin ny uke:)

      Slett
  12. Så flotte bilder. det ser ut til å være en fantastisk plass du bor på. Tenk å få SÅ mye fisk da! Litt misunnelig på det, her vi bor i ytre Oslofjord er det nesten ikke fisk å få lenger, all torsken er helt borte.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk!Ja vi var heldige med den, og synd at fisken blir borte mange steder. Det er ikke så lett å få fisk her heller, som det en gang var dessverre.

      Slett
  13. Så flotte bilder !!
    Fantastisk fangst av fisk i forskjelleg variantar.
    Laga du fiskekaker ?

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! Ja, men denne gangen ble det mest sild, så da må jeg eventuelt lage sildekaker. Denne gangen ble det boknasild, lubbesild, spekesild til sursild, tomatsild osv:)

      Slett