lørdag 9. januar 2016

Barfrost og lørdagsgodt

  I dag har jeg vært i skogen  og saget furugrener til sauene. De får også høy og kraftfor på denne tiden av året, men furugreiner er de også veldig glade i, og spiser både bar og bark. Både dyr og mennesker fortjener ett allsidig kosthold, pluss litt lørdagsgodt :) De koser seg veldig!
                               De er veldig flinke til å barke...
                               Til og med de tynneste kvistene gnager de rene...
                               Vannet deres fryser, så det må holdes åpent...
                               Isen må fjernes og det blir mye vannbæring...
                               Gråvær i dag, og bare en minus. Jeg ønsker meg litt snø!
                               Regnet har vasket jorden vekk fra trerøttene...
                               Og lagt grunnlag for holkeis på jordene...
                               På torsdag var jeg en tur til Bergen, i strålende solskinn :)
                               Statsraaden lå på sin vante plass. Flott syn!
                               Flott fotovær! Det regner ikke alltid i Bergen :)
                               Ha en fortsatt god helg!

11 kommentarer:

 1. Godt sauene også får litt lørdagsgodt :-)) Det gir vel litt ekstra god smak på kjøttet også?! Ingen ting er som Bergen på en godværsdag :-)) Jada, jeg er inhabil ;-D God søndag! Kanskje med snø på?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, alle må få litt lørdagsgodt! Mulig at det gir god smak, men disse er mine "faste", altså avlsdyr ikke slaktedyr :) Så de får ett langt og lykkelig liv :) Bergen er en flott by, og du har vel lov å skryte litt av byen din du også :)) Ha en god søndag du også :)

   Slett
 2. Flotte bilder! Sauene dine er heldige som får lørdagsgodt :)
  Her snør det tett nå, og det er koselig når det først er vinter synes jeg. Håper du også får litt!

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja de er veldig fornøyd med lørdagsgodteriet sitt :) Jeg har veldig lyst på bittelitt snø, så hvis du vil sende litt i min retning, så vil den mottas med takk :) God helg!

   Slett
 3. Så kjekt å se at sauene får lørdagsgodt. Kaldt er det her også no, men er jo ikke så greit når drikken til sauene fryser. Man får håpe på litt værforandring. Ha en fin dag. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de setter pris på det:) Nå har jeg vært så heldig å få litt snø, og da blir det mye bedre for både planter og dyr! Tungvint med knusing av is og vannbæring. Håper på en tidlig vår :) Ha en fin søndag!

   Slett
 4. Koselig å se at sauene dine har det så fint! :)Mye å passe på når vannet fryser hos dyra, det samme skjer her hos meg og Trulte, men vi har hatt snødekke på marka, da er det enklere, så har jeg hatt en del frukt og grønt til henne som er rikt på væske. :)God søndag herfra! :)

  SvarSlett
 5. Koselig å se at sauene dine har det så fint! :)Mye å passe på når vannet fryser hos dyra, det samme skjer her hos meg og Trulte, men vi har hatt snødekke på marka, da er det enklere, så har jeg hatt en del frukt og grønt til henne som er rikt på væske. :)God søndag herfra! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg må sørge for at de har det godt, og vann må alle ha for å leve. Så det blir litt ekstra omsorg når vannet fryser :) Trulte er heldig som får masse frukt og grønt som gir ekstra veske, det er veldig bra i kaldt og tørt vær. Ha en riktig god søndag :)

   Slett
 6. Flott at sauene får et variert kosthold de også:) Jeg og ønsker meg snø nå. Hagen blir litt vakrere med et snølag på.
  Bergen er en flott by! Liker meg godt der. Og det regner ikke alltid i Bergen nei.
  God mandag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de trenger variasjon:) Litt snø er godt for plantene, jeg begynte å bli litt bekymret for de nå :) Jeg har aldri opplevd regnvær i Bergen!! Kanskje har jeg bare utrolig flaks :) Flott by er det uansett! God mandag til deg også!

   Slett