torsdag 14. januar 2016

Vårstemning i januar

 Her på vestlandet skifter været fort, så vi sier at vi har fire årstider på en dag, for sånn kan det føles innimellom. Jeg kommer i vårstemning når solen skinner og det drypper fra takrennen, og sånn er det nå om dagen. Vinterslappe, planter begynner å våkne til liv, og tror våren har kommet.
                               Jungelplanten Jungle rythm, liker ikke vinter....
                               Men nå står den i vinduskarmen, med nye blader...
                               Den liker ikke direkte sollys, men vintersol er fint...
                               Navnløs grønn plante, liker også vinter og vårsol...
                               Julen er som blåst bort, og det har tatt meg to hele dager.
                               Sol og plussgrader hele dagen...
                               Men så lasser det plutselig ned med snø...
                                         Den grønne navnløse  ser litt skuffet ut...
                               Det er ikke lett å henge med  i jojo været...
                               Det er vinter, men det er litt vårstemning innimellom :)
                               Ha en fin torsdag!

12 kommentarer:

 1. Hei! Skulle ikke tro at vi bor i samme land. Her er det så himla kaldt. Akkurat nå er det -15, og det har vært mange kalde dager i januar. Skulle gjerne hatt litt vårstemning.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, det er store temperaturforskjeller her til lands! 15 minus høres veldig kaldt ut! Jeg har ikke opplevd sånn kulde siden jeg bodde i telemark, for over tretti år siden! Det gjør seg med litt vårstemning i januar, skulle gjerne delt! Ha det godt du også!

   Slett
 2. Ja, det kan nesten ikke være samme land vi bor i... ;)
  Her er det -17, og det er iskaldt nå. Den ukjente heter Dracaenea fragrans :)
  Det er hyggelig med stueplanter inne om vinteren!

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er så en kan begynne å lure =D Men det er bedre temperatur her ute på vestlandsøyene. Den ukjente kjøpte jeg for mange år siden, men hun som stod i kassen visste ikke navnet på den. Så fint at du kunne hjelpe meg med navn! Ja det er koselig med stueplanter, en må ha noe å pusle med inne også :) God helg!

   Slett
 3. Du har kanskje fått rikelig med snø du også?! Vi er helt innpakket og politiet ber alle Bergensere om å la bilen stå ;-D Godt det er helg.. Og jeg håper den blir fin for deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, ikke så mye snø her ennå. men det har begynt å lasse ned nå i ettermiddag! Så det kan fort bli mye, hvis det ikke stopper snart. Har det kommet så mye snø i Bergen! Ja, da er det godt det er helg, og folk flest har fri! Ha en riktig fin helg!

   Slett
 4. Flotte bilde frå ulike årstider :)
  Du er heldige som har sola, her kjem ho 31 jan, så eg ventar med lengsel og smerte...
  I natt har snøen lava ned så det er skikkeleg vinterstemning her.
  No i etter middag kryp temperaturmålaren nedover så det skifter fort i løpet av ei veke.

  Ha ei fin helg.
  Klem frå Anne-Mari litt lenger nord på kysten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, jeg er heldig som har så milde vintre, når jeg ser hvor kaldt det er mange andre steder nå. Kan godt forstå at du lengter etter sollyset igjen. Her er det ikke solløst om vinteren. Den varmer ikke mye, men det hjelper godt bare å se den :) Ha en fin helg du også!

   Slett
 5. Heisann.... koselig!
  Jeg er vanligvis med på flere blomsterutfordringer på fredager, men nå blomstrer kun orkideene mine. Håper på å kjøpe en bukett med tulipaner i morra for å gi meg en følelse av at det går mot lysere tider....
  Ha en lidderlig go´hælj ;:OD) PS har tatt to uker å fjerne alt juledilldall for meg. I dag ble gardinene bytta bort, mens lysa på treet ute får være på til 2. februar! DS

  SvarSlett
 6. Hei! Ja, sånn er det her også, det er bare orkideene som blomstrer nå. Fint med tulipaner denne tiden!Her fikk jeg sol og vårstemning, og da ble det helt feil med julepynt og juletre! Det tok meg to lange, harde arbeidsdager å pakke ned julen =D Ha en kjempefin helg!

  SvarSlett
 7. Julen er fin når den er der, men godt når den er pakket ned og vi kan begynne å se mot våren. Her har vært kaldt, men fin sol i hele dag.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg pleier å ha vente lenge med å pakke ned, men nå ble det så vårlig her at det ble litt feil :) Jeg fikk nesten lyst til å hente frem påskepynten:) I dag har vi hatt en minus, og sol hele dagen! Ha en fin helg!

   Slett