tirsdag 19. januar 2016

Vårblomster i vinterland

 Snøen har lavet ned her i vest, så nå har vi fått skikkelig vinter. Jeg kan faktisk ikke huske sist vi hadde normalt vintervær på denne øya. For oss blir det nesten litt eksotisk. Men det er fremdeles langt mildere enn de fleste steder i landet, og det er jeg glad for når jeg ser hvor kaldt mange av dere har det i januar. Det mest behagelige hadde nok vært å bo på østlandet om sommeren, og på vestlandet om vinteren :)
                               Veien til sivilisasjonen ble ekstra lang i går...
                               Føret var helt elendig, og vi måtte holde lav fart...
                               Veien er også veldig smal, med noen få utkjørsler...
                               I speilet kan du skimte en smånervøs hageblogger...
                               Men vi kom da frem til slutt. Å se hva de hadde i butikken:)
                               Primula! Plaster på såret og vår på en gang!
                               I dag har vi hatt nydelig vær hele dagen...
                               Sol og vindstille og bare etpar minus...
                               Veldig fint med sol og nysnø...
                               Det drypper fra taket i solveggen...
                               Det kjennes faktisk litt kaldere i skyggen..
                               Lenge siden det har vært nødvendig og måke her.
                               Men det er fint da! Ha flotte vinterdager!

18 kommentarer:

 1. Så mye snø dere har fått! Jeg bifaller å kunne bo på østlandet om sommeren, og bo på vestlandet om vinteten. Dere har det mye varmere enn her, ja. Det er "bare" -16 her nå ;)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, snøen har lasset ned her, og så fikk vi så flott vær på toppen av det hele! Ja, det er mye mildere vintre her, så vinterhus på vestlandet hadde nok vært bra :) Her har vi ikke hatt under 7 minus i år, og det var om natten. Så vi kan ikke klage. Ha en fin kveld du også!

   Slett
 2. Hei! Glatt føre er det verste jeg vet. Når primula dukker opp i butikkene i januar, er det nesten det første vårtegnet. Drømmer om vår og håper på litt høyere temperaturer.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja der er jeg helt enig i. Veldig skummelt på denne smale og til dels uoversiktlige veien vi har her. Primula er vårstemning for meg også. Her er det fare for regn og plussgrader til helgen! Det kan bli litt av en suppe! Vi får håpe at det er våren som er på vei :)Ha det godt du også!

   Slett
 3. Vinter hos deg også ser jeg ;-)) Må visst ut og handle meg noen primula jeg også :-D Få litt vårfølelse i stuen?! Fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er snø og noen få minus :) Å, det er fint å få litt vårblomster i huset, det gjør noe med stemningen, og tanken på at det går rette veien :) Ha en fin uke du også!

   Slett
 4. Ja her var det blitt vinter ja, det blir fint å lyst med snø å det er jo bra for plantene å få en vinterdyne når det er kuldegrader.

  Her er det litt i overkant kaldt om dagene så det biter i nesa når en er ute.

  Så fine primula, det er ett tegn på at vi er på rette siden av vinteren når de dukker opp i butikken.

  Ha en fin vinterdag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi har fått vinter men det er ikke så veldig kaldt! I dag har vi hatt 2-3 minus, så jeg syns det er litt påskestemning om dagen. Det drypper fra taket! Primula er vårblomsten for meg, og den skaper vårstemning i huset. Ha en fin vinterdag du også!

   Slett
 5. Flott med snø til deg! Skjønner det ikke er så vanlig der du bor. Og nesten litt påskestemning i solbildene dine.
  Koselig med primulaer på denne tiden. Jeg leter etter de småblomstrete typene, men mulig de har gått bort? Finner de ikke her iallefall.
  Ha en fin fin vinteruke!

  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fint, og som du sier, ganske uvanlig. Husker nesten ikke sist det har vært snø her. Jeg så de hadde noen i blomsterbutikken med små blomster, når jeg hastet forbi i dag :) Ha en fin vinteruke du også!

   Slett
 6. Så deilig å oppleve skikkelig vinter, selv om glatt vinterføre kan være en utfordring.:-)
  Vi nyter snø og lysere dager, og må nok få kjøpt noen primulaer.
  Nyt snøen mens den er der !

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er godt å slippe regn, vind og sølete støvler! Glatte veier er det, men veldig lyst og fint! Sol hver dag, og stjerneklare netter. Primula står for vårstemningen! Ha fine vinterdager!

   Slett
 7. Vakker vinter og eit snev av vår! herleg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fint med sol og snø! Ikke er det så kaldt heller, så det blir litt vårstemning med primula i vinduskarmen!

   Slett
 8. Utrolig vakker natur der du bor. Nydelige Primula som lyser opp i vintermørket. Jeg får aldri disse plantene til å trives. De visner med en gang hos meg. Du har kanskje et tips?

  SvarSlett
 9. Takk! Ja, primula er for meg en blomst ti å komme i vårstemning av! Den skal ha det lyst, men ikke stå i direkte sollys. Lar du den stå kjølig holder den lengre. Den skal holdes jevnt fuktig, men ikke stå i vann. Når faren for nattefrost er over kan du plante den ut! Lykke til! God helg:)

  SvarSlett
 10. Ser det har kommet en del snø hos deg også. :) Ja, det er vakkert med sol og nysnø. Nydelig primula, med en farge som minner om påsken.
  Takk for koselig kommentar på bloggen min! :) Flotte vinterdager til deg også! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi har hatt strålende sol og snø en god stund! Men nå ser det ut som det er over! I dag har vi 4 pluss og liten storm, og det er meldt regn til kvelden. Primulaene står og blomstrer, og sprer vårstemning i huset! Hyggelig å høre fra deg! Ha en riktig god helg :)

   Slett