onsdag 6. januar 2016

Huset og hagen i dag

 Kulden og frosten har kommet til vestlandet, og det har også solen. Barfrost og ingen nedbør, hverken regn eller snø. Hadde vært fint med litt snø i hagen, særlig for plantenes del, men regn savner jeg ikke. Heldigvis er det vindstille også, og julerosene blomstrer  i bedet.
                               Helleborus, juleroser...
                               Moro med noe som blomstrer i januar...
                               Påskeliljer kommer opp...
                               Kjøttmeis på fuglebrettet...
                               Plutselig satt alle fuglene i toppen av eføyen...
                               Her sitter grunnen! Nille på jakt! Har heldigvis ikke tatt noen enda!
                               Mynte i kjøkkenhagen...
                               Sar, kjøkkenhagens pepper...
                               Tar sjansen på Rosmarin ute denne vinteren også...
                               Juletreet står i stuen fremdeles...
                               Jeg har tenkt å ha det til 20. dag jul, som alltid før...
                               Denne juletrefoten har far i huset laget av stål, og malt selv.
                               Orkidee og Amaryllis i januarsol...
                               Amaryllisen blomstret til nyttår, rosa er årets farge!
                               Azaleaen lever ennå! Ha en riktig fin januardag :)

8 kommentarer:

 1. Du og du! Har det kommet så langt til deg da. Rosmarinen min har frosset nå, glemte ta den inn for det var da så sommerlig.
  Her kommer det til å bli et skikkelig teleår. Men har da hatt det før også, så en får håpe det meste kommer igjen:)
  Nydelige juleroser du har. Det har jeg ikke i hagen. Og tenk at Azaleaen din er så flott enda da.
  Riktig god helg:-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg bor på det varmeste stedet i landet, så jeg er heldig på den måten. Vi har litt minusgrader her også, men det blir aldri sånn som lengre nord og i innlandet. Juleroser burde du anskaffe deg. Det er så herlig å ha blomster i hagen om vinteren. Jeg kjøpte mine på plantesalg i fjor, og er såå fornøyd! Jeg skal garantert kjøpe flere! Gjerne i andre farger også. Azaleaen lever i beste velgående,og det skal bli spennende å se hvor lenge den holder ut med meg :) Ha en riktig god helg du også!

   Slett
 2. Heisann... er snøen borte! Krysser fingrene for at rosmarinen overlever. Artig, hjemmelaga juletrefot.
  I dag fikk vi beskjeden. Lia blir vår, så nå er det bare å brette armene opp og sette vårt preg på stedet. Vi har snakka om å feire jul der neste år. Vi får se, hadde vært koselig. Nå er det visst veldig vakkert med masse snø i området.
  Ha en fin kveld. Skal se om jeg får med meg middelalderkonsert i Hvaler kirke og Anno-marked i morra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Så flott at Lia blir deres!! Gratulerer!! Tenk hvilken fantastisk julefeiring dere kan få der! Her er snøen borte, og vi har fått noen få minusgrader.Håper Rosmarinen overlever! Jeg syns juletrefoten far i huset har laget passer i mitt julehuskonsept ( tilbake til gamle dager):)Så spennende med middelalderkonsert og annomarked! Det må du få med deg! Ha en riktig god helg!

   Slett
 3. Tenk at du har blomstring i hagen nå! Drt var en fin juletrefot! Moro med selvlaget. Vi tok vekk treet i dag. Det var snart flere nåler på gulvet enn på treet:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, juleroser er herlige der de står i full blomst i januar! Juletrefoten er midt i blinken for oss som vil ha gammeldags jul :) Like greit å ta vekk juletreet når det drysser så veldig. Det er ikke noe stas med det lengre da. Vi har Furu, som er gammel tradisjon på vestlandet, og den drysser ikke. Så det skal få stå litt til :)

   Slett
 4. Heisann! Nei, konserten ble det ikke noe av for min del. Det var koret som jeg var med til Sør-Afrika som skulle synge med gjester. De er ikke spesialister på den type musikk, så jeg fant ut at jeg venter på et kor som har spesialisert seg på middelalder/gregoriansk sang. Kommer nok noen profesjonelle.... men da er det som oftes i Domkirken, Hvaler kirke er liten - og romansk fra 1100-tallet, en av de eldste steinkirkene vi har i Norge - sammen med Glemmen gamle kirke som også er i nærheten. Både Herren i Huset og jeg gifta oss der - det samme med sønn og svigerdatter i fjor sommer. Det er noe eget ved de gamle, enkle kirkene.
  Ha riktig go´hælj ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ånei, da forstår jeg. Jeg liker også den type sang. Jeg er døpt og konfirmert i en kirke fra den tiden. Det som du sier at det er noe eget ved de gamle kirkene. Ha en riktig god helg du også :)

   Slett