mandag 11. januar 2016

Endelig kom snøen

 På søndag morgen våknet vi til snø her på gården. Endelig fikk jeg ønsket mitt oppfylt! Barfrost er ikke noe koselig syns jeg, og jeg blir bekymret for plantene i det kalde tørre været. Det kom ikke så mye snø, men alt hjelper, og det blir lyst og fint ute. Jeg jeg håper den blir liggende litt til :)
                               Snø i kjøkkenhagen gjør godt for nye jordbærplanter...
                               Løk og urter trenger også en liten dyne nå...
                               Vi har bare hatt to snøfall i vinter, dette er årets første...
                               Vi har fått noen få plussgrader, men det skal bli kaldere...
                                         Så da får vi vel ha snøen litt til da, håper jeg :)
                               Orkideene blomstrer i skumringen...
                               Brøytebilen har vært her, nesten uten grunn :)
                               Julen er over, så  rødt blir erstattet med hvite batterilys...
                               Lysekronen har også fått batterilys i dag...
                               Ha en fin ny uke!

10 kommentarer:

 1. Ja, barfrost er tøft for plantene. Ser ut for at det er så kaldt i bakken at snøen ligger til tross for plussgrader her.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ikke bra med langvarig barfrost. Vi hadde barfrost fra nyttår til over påske for noen år siden, og da gikk det galt med noen sorter. Du rett i at snøen ligger fremdeles, for at bakken er så kald og frossen. Det hadde ikke skadet med litt mer snø heller. Ha en fin ny uke :)

   Slett
 2. Det er utrolig hvordan landskapet endrer seg bare det kommer litt snø! Får håpe du får litt mer. Her melder yr om -20 grader i slutten av uken, så jeg er veldig glad for all snøen. Batterilys til lysekrone har jeg ikke sett før. Stilig!

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er utrolig fint med snø da :) Barfrost er bare grått og trist syns nå jeg da. Ja, det hadde vært fint med litt mer snø, det er tross alt vinter :) Jeg kjøpte batterilys til lysekronen på Nille. De er også laget med voks utenpå og lyser som vanlige stearinlys, og blafrer litt. Her er det så lavt under taket, at jeg kan ikke ha lange lys i lyskronen, for at taket blir faretruende varmt. Disse derimot avgir ingen varme, så det var midt i blinken for meg:) Ha en fin uke!

   Slett
 3. Koselig at du har fått litt snø:) Det lyser opp og gir plantene litt vern mot frosten. Her er det skikkelig tele nå, og en ny runde med frost kommer. Men snøen lar vente på seg...
  Min mor fikk et sånt batterikubbelys til jul en gang. Veldig bra for gamle også, som ikke tør tenne levende lys. Hun liker det godt.
  Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, barfrost er ikke bra, så det var kjekt å få litt snø igjen. Batterilys er en fin erstatning for levende lys, og ikke brannfarlig i det hele tatt. Jeg bruker de under hyller, og i lysekronen der det ikke går an å sette de pga brannfare, veldig praktisk for eldre mennesker som er redde for å glemme å slukke stearinlys også. Fine er de også! Ha en fin tirsdag :)

   Slett
 4. Hei! Barfrost er ikke bra for planter, men det det er drepen for flott og brunsnegleegg. Det er det ganske mye av rundt omkring. Så derfor heier jeg litt på barfrosten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja du har helt rett, en skal ikke bare klage på barfrosten heller. Jeg merket at frostmangelen i fjor vinter gjorde til at vi fikk mye mer flott og brunsnegler,noe vi har hatt lite av her tidligere.Ha en fin januaruke!

   Slett
 5. Ja det er bra med litt snø nå som kulda kommer å det er fint med litt vinter også.
  Snegler å flått blir det jo mindre av også å det kan vi like.

  God torsdag til deg Inger Johanne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er ikke ofte vi har snø som ligger lengre enn etpar dager! Det blir sikkert mindre flått og brunsnegler også, og det er helt greit :) Ha en fin torsdag Marit!

   Slett